spot_img
20.3 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeFost secretar de stat american către Kiev: Nu confiscați

Fost secretar de stat american către Kiev: Nu confiscați

-

Fostul secretar de stat american Mike Pompeo, care a devenit recent director independent non-executiv al consiliului de administrație al unuia dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din Ucraina, Kyivstar, a declarat că naționalizarea companiei ar fi o greșeală foarte mare. 

Pe 6 octombrie, Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat confiscarea tuturor activelor ucrainene ale antreprenorilor ruși Mihail Fridman, Petr Aven și Andrey Kosogov, în valoare de peste 463 de milioane de dolari. 

- Advertisement -

Publicația Economic Truth a mai raportat că instanța ucraineană a confiscat 100% din acțiunile Kyivstar și lifecell, care sunt controlate de Fridman, Petr Aven și Andrey Kosogov prin compania olandeză VEON Ltd., precum și acțiunile companiei Healthy deja deținute de Kyivstar care deține date medicale ale cetățenilor ucraineni. 

„Am văzut cu adevărat riscul ca cineva să decidă să naționalizeze Kyivstar. Aceasta ar fi o greșeală foarte mare pentru poporul ucrainean”, a spus Pompeo într-un interviu pentru Kyiv Post. În opinia sa, în acest caz, potențialii investitori vor vedea că capitalul lor în Ucraina va fi neprotejat, iar drepturile de proprietate nu vor fi respectate.

- Advertisement -

Anterior, șeful adjunct al Biroului lui Zelenski, Rostislav Shurma, a spus că cel mai probabil Kyivstar va fi confiscat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img