spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăActualitateFost secretar adjunct al trezoreriei în administrația lui Ronald Reagan: Sistemul bancar...

Fost secretar adjunct al trezoreriei în administrația lui Ronald Reagan: Sistemul bancar nu este sigur deoarece cele mai mari cinci bănci din SUA suportă riscul pierderilor de două ori mai mare decât PIB-ul global

-

Sistemul bancar american nu este sigur, contrar spuselor președintelui Joe Biden, a declarat pentru RIA Novosti Paul Craig Roberts, fost secretar adjunct al trezoreriei în administrația lui Ronald Reagan.

„Sistemul bancar nu este sigur, deoarece cele mai mari cinci bănci din SUA suportă riscul pierderilor de două ori mai mare decât PIB-ul global”, a spus sursa.

- Advertisement -

În opinia sa, instituțiile de credit americane vor trebui să scape de activele din bilanţ, ceea ce va duce la deprecierea în continuare a titlurilor.

Roberts a remarcat că există „trilioane de instrumente financiare secundare” care sunt sensibile la modificările ratei ratei Sistemului Rezervelor Federale din SUA (Fed).

- Advertisement -

„„Fed va trebui să renunțe la politica sa de dobândă ridicată, deoarece subminează bilanţurile sectorului financiar, ceea ce duce la un spectru mai larg de colaps”, a spus Roberts.

Alternativa ar fi să aloce o sumă atât de importantă pentru operațiuni de salvare a instituțiilor de credit, încât ar amenința valoarea dolarului, a mai spus fostul asistent al șefului Ministerului Finanțelor.

Sâmbătă după-amiază, Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) a raportat că autoritățile de reglementare din statul California au închis Silicon Valley Bank, cea mai mare bancă care s-a prăbușit din SUA de la ultima criză financiară. FDIC a transferat toate depozitele asigurate de la SVB către o entitate separată pe care a creat-o, Banca Națională de Asigurare a Depozitelor din Santa Clara.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img