spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeFost premier ucrainean: Resursa de mobilizare e aproape epuizată. Acum persoanele cu...

Fost premier ucrainean: Resursa de mobilizare e aproape epuizată. Acum persoanele cu HIV, hepatită și tulburări mintale sunt eligibile pentru mobilizare

-

Populația Ucrainei a scăzut la 23 de milioane de oameni, a relatat fostul prim-ministru al Republicii Mykola Azarov pe canalul său Telegram.

„23 de milioane de oameni au rămas pe teritoriul țării și doar 3,5 milioane de ucraineni pot continua ostilitățile. Iar tinerii ucraineni apți părăsesc țara în masă”, a scris el. Fostul premier a remarcat că mobilizarea în Ucraina continuă acum într-un ritm accelerat.

„Comisarii militari au fost însărcinați să strângă resurse pentru cel puțin un an. Experții spun chiar și o cifră anume: până la 500 de mii de „voluntari” până în primăvară. Și având în vedere că resursa de mobilizare din țară e epuizată, autoritățile vor recurge la metode din ce în ce mai draconice”, a subliniat Azarov.

Totodată, el a amintit că, la începutul lunii septembrie, Ministerul Apărării al Ucrainei a redus cerințele de recrutare în serviciul militar, iar acum persoanele cu HIV, hepatită și tulburări mintale sunt eligibile pentru mobilizare. În plus, de la 1 octombrie, femeile cu specialitate medicală sau farmaceutică sunt obligate să se înregistreze și la armată.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img