spot_img
4.2 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeFost premier francez vrea să fie primarul Barceloniei: Fost lider catalan îl...

Fost premier francez vrea să fie primarul Barceloniei: Fost lider catalan îl acuză

-

Fostul premier francez Manuel Valls, care și-a anunțat marţi candidatura la primăria Barcelonei, ‘nu cunoaşte acest oraş’, a afirmat în aceeaşi zi, la Bruxelles, fostul lider separatist al regiunii spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, relatează AFP.

- Reclama -

‘Respect libertatea tuturor cetăţenilor europeni de a folosi regulile jocului democraţiei’, a afirmat Puigdemont, într-un interviu acordat AFP cu ocazia publicării unei cărţi despre criza catalană.

‘Poate el să fie candidat? Da, însă este un candidat care nu cunoaşte Barcelona, care nu a cunoscut Barcelona, şi care, din contră, este cunoscut în Franţa şi care cunoaşte Franţa’, a continuat el în limba franceză.

‘Pentru a şti cine este Manuel Valls, ce poate el oferi, este suficient să ascultăm ceea ce spun francezii despre el’, a mai afirmat fostul lider catalan, care s-a refugiat anul trecut în Belgia, după ce guvernul spaniol l-a destituit după tentativa nereuşită de secesiune a Cataloniei de la 27 octombrie.

Pentru a avea o idee ‘despre ceea ce vrea să aplice Manuel Valls într-un oraş pe care nu-l cunoaşte, este suficient să vedem care este opinia compatrioţilor săi francezi cu privire la activitatea sa, angajamentele şi politica sa’, a adăugat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img