spot_img
20.7 C
București
joi, octombrie 6, 2022
AcasăActualitateFost ofițer american de informații: NATO s-a slăbit puternic pe sine însăși...

Fost ofițer american de informații: NATO s-a slăbit puternic pe sine însăși ajutând Ucraina

-

Fostul ofițer de informații american Scott Ritter a declarat pe canalul de YouTube al politologului Glenn Dysen, că, furnizând arme Ucrainei, NATO s-a slăbit puternic pe sine însăși.

Potrivit fostului ofițer al servicului american de informații, Alianța Nord-Atlantică nu este în stare să refacă rapid capacitatea de luptă din cauza ajutorului militar acordat Ucrainei. În același timp, susținerea NATO nu a ajutat Ucraina, iar armele occidentate sunt, pur și simplu, distruse. Unele țări ale Alianței au sistat livrările de armament către Forțele Armate ale Ucrainei, pentru că riscă să ajungă la ”nivelul zero al dotării”.

Ritter a amintit că Alianța nu va fi în stare să refacă rapid vechiul nivel al capacității de luptă din cauza bazei industriale, care are nevoie de o modernizare substanțială.

”Rusia a nimicit arsenalul Ucrainei, care s-a aflat la dispoziția celei de-a doua armate a Europei încă dinante să înceapă livrările NATO, (…), după care a distrus tot ce Alianța a predat Kievului, epuizându-și, astfel, toate rezervele sale. (…) De fapt, Moscova a demilitarizat cu succes Alianța”, a declarat Ritter.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...