spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăDezvaluiriFost oficial din Administraţia Reagan: NU Isis a organizat atacurile de la...

Fost oficial din Administraţia Reagan: NU Isis a organizat atacurile de la Paris

-

„Este vorba de o operaţiune sub acoperire”, a declarat Paul Craig Roberts în legătură cu atacurile de vineri noaptea din Paris în care au murit 132 de oameni. „Acele atacuri nu servesc scopurilor Statului Islamic, ci instituţiilor politice occidentale”, a precizat Roberts, care  a fost asistentul secretarului de stat pentru finanţe în Administraţia preşedintelui american Ronald Reagan, conform epochtimes-romania.com.

Conform lui Roberts, înainte cu 48 de ore înainte de atacurile de la Paris sistemele de securitate franceze ar fi fost atacate masiv, sistemele de securitate fiind tinţa unor atacuri sofisticate.

- Advertisement -

Coordonarea acţiunii ar indica, conform lui Roberts, o acţiune din partea unor state.

CITIŢI ŞI:EXPERȚII ACUZĂ: Cum și-a bătut joc Abdelhamid Abaaoud de serviciile secrete

- Advertisement -

„Cred că povestea este falsă. Nu cred că refugiaţii pot introduce ilegal arme automate şi bombe în ţările europene”, a declarat Roberts.

Roberts, un fost asistent al secretarului pentru politică economică din cadrul Trezoreriei americane, a declarat că partidele de guvernământ din ţări occidentale precum SUA şi Franţa folosesc atacurile ca o scuză pentru a-şi închide graniţele în faţa refugiaţilor, în timp ce îşi subminează de asemenea oponenţii.

„Partidele politice occidentale au susţinut războaiele Washingtonului în Orientul Mijlociu, care au generat valul curent de refugiaţi ce se îndreaptă spre Europa”, a adăugat Roberts.

La scurt timp după atacurile devastatoare din 13 noiembrie din Paris, preşedintele francez Francois Hollande a declarat că va închide graniţele ţării sale.

CITIŢI ŞI:Matei Vișniec: Unele cartiere din Franța pur şi simplu sunt sub controlul islamiștilor, războaiele religioase revin în Europa

Administraţia franceză este, de asemenea, tentată să invoce Articolul 5 al NATO, care descrie un atac asupra unuia dintre membrii săi ca un atac împotriva tuturor membrilor alianţei militare vestice.

Dacă este invocat, articolul ar putea pava drumul pentru o implicare totală a NATO în războiul din Siria.

Roberts a declarat că “operaţiunea sub acoperire” este probabil folosită ca o scuză pentru invadarea rapidă a Siriei de către NATO, aducând alianţa militară faţă în faţă cu Rusia, care îşi desfăşoară propria ei campanie de bombardamente împotriva Statului Islamic începând cu 30 septembrie.

„Acest lucru înseamnă o confruntare între NATO şi Rusia şi, bineînţeles, că Washingtonul va folosi o eventuală invazie NATO împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad”, a mai susţinut Roberts.

Washingtonul susţine că este imposibil ca actualul conflict din Siria să se finalizeze paşnic cât timp Assad se află la conducerea ţării arabe, cerând în repetate rânduri retragerea acestuia de la putere. De cealaltă parte, Moscova este un aliat puternic al lui Assad.

Dr. Paul Craig Roberts a fost asistent al secretarului pentru politică economică din cadrul Trezoreriei SUA şi redactor asociat la Wall Street Journal. De asemenea, a fost editorialist pentru Business Week, Scripps Howard News Service şi Creators Syndicate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img