spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeFost nr2 in Pentagon: Cum a eșuat NATO in cucerirea Crimeei

Fost nr2 in Pentagon: Cum a eșuat NATO in cucerirea Crimeei

-

Alianța Nord-Atlantică nu a reușit să ajute Ucraina să cucerească Crimeea subestimând puterea armatei ruse, scrie fostul adjunct al secretarului adjunct al Apărării Stephen Bryan într -un articol pentru EconVue.

„Deși Occidentul a abordat ofensiva cu o imagine hotărât negativă, destul de derogatorie, a armatei ruse, rezultatul a subminat aceste presupuneri facile.Cu comandanți de teren mai buni, precum și echipamente și tactici actualizate, rușii au oprit ofensiva dezvoltată de NATO ”, mai afirmă el.

- Advertisement -

Se observă că blocul militar a petrecut luni de zile pentru înarmarea și antrenarea a 12 brigăzi ucrainene – considert=are dintre cele mai bune – pentru a sparge controlul rusesc asupra teritoriilor de la nord de Crimeea. Planul era izolarea trupelor ruse din peninsulă, urmat de un plan al NATO de a distruge podul, care ar permis Ucrainei să recucerească Crimeea din Rusia și să pună mâna pe porturile de la Marea Azov, mai spune autorul articolului.

„Scenarii de atac au fost testate cu atenție în SUA și NATO, folosind cele mai moderne brigăzi antrenate de NATO”, a adăugat fostul angajat al Pentagonului. Armata rusă, folosind tehnologia sa, a oprit cele mai moderne arme NATO, a conchis Brian.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img