Fost consilier al lui Cioloș dezvăluie finanțarea viitorului partid: 100.000 de români să dea 1-5 euro pe lună

0
190

Valeriu Nicolae, fost consilier al lui Dacian Ciolos si fost secretar de stat in guvernul tehnocrat,a dat detalii despre viitoarea construcție a fostului premier.

Cred ca Dacian si oamenii din jurul lui ar putea sa stringa peste 100.000 de membri cotizanti care sa sustina cu 1 pina la 5 euro pe luna cheltuielile necesare pentru o reforma meritocratica a clasei politice si apoi a aparatului administrativ, a scris Nicoale in Dilema Veche.

Dacian Ciolos a anuntat, joi, intr-un interviu acordat RFI, ca ia in calcul „foarte serios” infiintarea unui nou partid. „Obiectivul nostru este de a contribui la o alternativa politica credibila la viitoarele alegeri”, a declarat Ciolos.

„Am anuntat intentia de a lansa un ONG, cu obiective politice, in masura in care politic inseamna sa fii preocupat de viata cetatii, de ceea ce se intampla in societate. Am vrea in primul rand – pentru ca vor fi parte a acestei asociatii, cand o vom lansa, membri ai fostului Guvern – sa continuam sa lucram pe anumite proiecte pe care le-am inceput cat am fost la guvernare si care noua ni se par importante. Si in domeniul economic, si in domeniul social, in domeniul educatiei, sanatatii. Vom veni cu propuneri legislative care sa poata fi sustinute de partide care sunt in parlament. Va amintesc ca aceasta platforma a fost sustinuta de PNL, de USR, care sunt in Parlament, cu care ne dorim si in perioada urmatoare o colaborare deschisa, onesta. Sigur, nu doar cu cele doua partide. Orice partide care, pornind de la principiile si valorile pe care le-am sustinut, vor fi gata sa lucram impreuna, sa promovam aceste propuneri, vom fi deschisi la acest gen de colaborare. Vom concentra competenta tehnica, specifica, politica, pe anumite domenii, atat pe domenii care pot face obiectul unor propuneri legislative, dar si propuneri de proiecte care pot fi implementate in colaborare cu mediul de afaceri, cu anumite ONG-uri”, a spus Ciolos la RFI.