spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeFost comandat al forțelor speciale ucrainiene: Pierderea Bahmut și Soledar ar putea...

Fost comandat al forțelor speciale ucrainiene: Pierderea Bahmut și Soledar ar putea duce la încercuirea trupelor ucrainene din Donbass

-

Pierderea lui Soledar și Artemivsk (Bahmut) ar putea crea condiții pentru încercuirea trupelor ucrainene din Donbass, a declarat pe Telegram fostul comandant adjunct al forțelor de operațiuni speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Serhiy Krivonos.

„Dacă pierdem pe Bahmut (Artemovsk), atunci acesta este o posibilă rampă de lansare pentru dezvoltarea ulterioară a ofensivei ruse în direcția Zaporojie. Acest lucru poate crea anumite condiții prealabile”, a spus el.

- Advertisement -

De asemenea, Krivonos a avertizat că în timpul ofensivei trupelor ruse din sectorul Harkov din Donbass în direcția Pavlograd, Forțele Armate ale Ucrainei ar putea fi înconjurate în estul Ucrainei.

Artemivsk este situat în partea controlată de Kiev a Republicii Populare Donețk, la nord de Gorlovka. Acesta este un important nod de transport pentru aprovizionarea grupului de trupe ucrainene din Donbass.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img