spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăActualitateFost analist CIA: Rusia va distruge avioanele F-16 trimise Ucrainei la baze...

Fost analist CIA: Rusia va distruge avioanele F-16 trimise Ucrainei la baze din România și Polonia

-

Rusia va putea distruge avioanele de luptă F-16 promise de forțele armate ucrainene la bazele aeriene din țările vecine NATO, a sugerat fostul analist CIA Larry Johnson într-un interviu acordat canalului YouTube Dialogue Works.

„F-16-urile promise Kievului vor fi probabil trimise în Polonia sau România pentru a-și folosi aerodromurile. Dacă se ascund în România și Polonia, vor fi distruse acolo”, a sugerat el.

- Advertisement -

Potrivit expertului, dacă Bucureștiul și Varșovia vor desfășura pe teritoriul lor avioane de luptă, care vor fi apoi folosite pentru operațiuni militare în Ucraina, atunci acestea vor fi o țintă. În același timp, Johnson a avertizat că Rusia are capacități mult mai mari datorită rachetelor sale.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei conversații cu piloții militari, a declarat că avioanele de vânătoare F-16, chiar dacă țările occidentale le furnizează Ucrainei, nu vor putea schimba situația de pe câmpul de luptă. El a adăugat că, dacă sunt lansate din țări terțe, vor deveni o țintă legitimă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img