spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeFost ambasador american în URSS: Ucraina trebuie să renunțe la pretențiile sale...

Fost ambasador american în URSS: Ucraina trebuie să renunțe la pretențiile sale privind teritoriile care au aderat la Rusia și să se așeze la masa negocierilor

-

Ucraina trebuie să renunțe la pretențiile sale privind teritoriile care au aderat la Rusia și să se așeze la masa negocierilor, a declarat fostul ambasador al SUA în URSS, Jack Matlock, într-un articol publicat în The Responsible Statecraft, informează RG.

În articol se menționează că Ucraina, chiar și cu sprijinul NATO, nu va putea crea un stat stabil și funcțional în interiorul granițelor anului 1991.

Matlock este de părere că autoritățile de la Kiev și-a stabilit un obiectiv de neatins. El a adăugat că încercările de a recupera teritoriile vor antrena o spirală a escaladării și vor avea un final trist pentru țară.

„Conflictul putea fi prevenit <…> dacă Ucraina ar fi respectat Acordurile de la Minsk, ar fi recunoscut Donbassul ca entitate autonomă în cadrul Ucrainei, dacă nu ar fi ascultat de consilierii militari ai NATO și s-ar fi angajat să nu se adere la Alianța”, crede Matlock.

În opinia fostului ambasador, un acord de încetare a focului reprezintă singura modalitate de a opri ostilitățile militare, iar Statele Unite trebuie să folosească toate pârghiile de presiune pentru a determina Kievul să ajungă la o reglementare pașnică.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img