Fost adept al lui Traian Băsescu, jurnalistul Laurențiu Ciocăzanu afirmă că susținătorii acestuia sunt SPĂLAȚI PE CREIER

0
7096

Constat că există două mari tipuri de spălați pe creier: cei ai Felix TV&Ghiță TV și cei ai lui Traian Băsescu. Despre primii, nu e nimic de comentat. Despre ceilalți, e! Pentru că au pretenția de a fi mafalde politice, cu nasul pe sus, fără să-și pună minime întrebări de conștiință. Bunăoară, cum se face că aproape TOATĂ familia lui TB a ajuns să aibă probleme cu legea? ”Păi da, îi vrea Kovesi răul”, îți vor spune fanaticii pro-TB. Zău? Și de ce-ar vrea Kovesi așa ceva? Ca să ce? Oare ăsta să fie visul vieții ei, să-l vadă răpus pe Băsescu? Ce gândire lipsită de orice simț al echilibrului, scrie pe facebook jurnalistul Laurentiu Ciocazanu.

Ciocazanu a fost un sustinator al lui Traian Băsescu.

DIN POSTAREA LUI LAURENTIU CIOCAZANU:

Repet, există susținători decenți ai lui Băsescu, pe care îi respect pentru convingerea lor, care însă diferă fundamental de cei incapabili să deschidă bine ochii pur și simplu dintr-un sentiment similar celui de a fi îndrăgostit. Atunci când iubești ”lulea” ești în stare să-i treci cu vederea celui iubit orice. Absolut orice! Chiar și crima. Există ”n” cazuri. Traian Băsescu a avut (și mai are oarecum) această capacitate de a genera pentru o parte din publicul său o relație de infinită dependență emoțională. Meritul lui! (Dar cred că și el își râde-n barbă când vede câți i-au căzut în plasă și chiar îl cred în continuare, indiferent cât de mare e rahatul din jur.)

Nu spun că-i rău. Ci că asta explică fanatismul tovarășilor și totodată incapacitatea lor funciară de a privi și dincolo de vorbe/mimică/aparențe. Oricâte semne ar vedea, ei nu cred și basta. Și nu doar că nu cad pe gânduri, devin violenți și intoleranți cu ceilalți! Exact la la Gâdea&comp. Nu-i detest pe astfel de oameni, pe unii dimpotrivă, chiar îi compătimesc, pentru că nu e vina lor.

Dar tot ce le cer e să-l iubească pe TB fără să înjure gen ”țigancă împuțită” și nici să tricoteze în jurul meu teorii ale conspirației cum că nu știu ce joc fac și tot felul de astfel de invenții idioate. O pot face cu alții, eu nu permit așa ceva. Aici, la mine pe FB, schimbăm idei, ne contrazicem, punem întrebări, avem îndoieli, dar ne respectăm. Nu stau de vorbă cu haimanale fără cei șapte ani de-acasă. Am pretenția că prieteni mei din facebook sunt oameni inteligenți, decenți, curați la suflet, nicidecum simple obiecte prinse la cingătoare pentru nu știu ce folos privat.

Nici TB, nici Elena Udrea, nici fratele, fiica, ginerele sau cine-o mai fi intrat în belele din familia sa bănoasă nu sunt mai presus nici de lege, nici de milioanele de români din țară și din Diaspora care vor să trăim într-o Românie normală. Nu într-o țară a unora care se rotesc între ei la putere, azi sunt dușmanii ”mafiotului Ghiță”, iar mâine se bat cu el pe burtă împotriva justiției și de partea mafiei de tip Oprea-Ponta-Ghiță-Tăriceanu.

Lumea care a ieșit în stradă s-a săturat de acești gargaragii ai democrației pentru care legea e lege până la ei. Când sunt luați și ei la întrebări, atunci e mâna lui Kovesi, drepturile omului, abuzuri, binom DNA-SRI și toate aceste aberații bune pentru proști. Nu, fraților, poporul adevărat nu e interesat de ”drepturile” penalilor, ci de cele ale milioanelor de români simpli, care nu mor de grija lui Băsescu, Oprea, Ponta, Ghiță, Udrea, Voiculescu, ci de grija zilei de mâine.

Vor adevăr și dreptate pentru toți, nu doar pentru unii. Vor altceva decât ”rotația cadrelor”. Spun pașnic ”Gata, plecați acasă, ajunge cât ne-ați furat/mințit/trădat/umilit!” Discuția cu abuzurile și teoriile conspirației e pentru cei care înghit astfel de gogoși. Iar ei sunt tot mai puțini. Ceilalți, tot mai mulți. Nu sunt fanatici. Nici îndrăgostiți de țepari profitabili care se umflă-n pene că sunt patriotismul întruchipat. Ci sunt oameni normali. Pentru mine, ei sunt poporul adevărat. Adică, viitorul. Restul e trecut fesenist. Hai, România!