spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateForeign Policy: Odată cu decizia de a interzice exporturile de GNL, Biden...

Foreign Policy: Odată cu decizia de a interzice exporturile de GNL, Biden i-a oferit un cadou lui Putin și a înfuriat UE

-

Odată cu decizia de a interzice exporturile de GNL, președintele american Joe Biden i-a oferit un cadou liderului rus Vladimir Putin și a înfuriat UE, scrie Foreign Policy.

„Decizia administrației Biden a înfuriat Partidul Republican și a înspăimântat aliații străini dependenți din ce în ce mai mult de energia americană.Suspendarea a provocat consternare în întreaga lume”, se arată în publicație.

- Advertisement -

Publicația notează că Biden slăbește astfel securitatea energetică globală și subminează eforturile de a ajuta Europa să-și reducă dependența de resursele energetice rusești, ceea ce a fost un cadou pentru Putin.

„Europa și Asia s-au opus suspendării, subliniind că aceasta le-ar putea pune în pericol capacitatea de a găsi surse alternative de energie pe fundalul Green Deal și abandonul energiei rusești”, subliniază FP. 

- Advertisement -

La sfârșitul săptămânii trecute, Biden a spus că SUA vor întrerupe aprobarea noilor contracte de export de GNL din cauza schimbărilor climatice. Această decizie a atras critici aspre din partea taberei republicane. Astfel, președintele Camerei Reprezentanților Mike Johnson a numit-o revoltătoare, deoarece, potrivit acestuia, Biden „întărește Rusia” și împinge Europa să depindă de ea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img