spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeForeign Policy: America pierde o regiune vitală in războiul cu BRICS

Foreign Policy: America pierde o regiune vitală in războiul cu BRICS

-

După ce Thailanda și Malaezia aderă la BRICS, o regiune vitală – Asia de Sud-Est – va fi reprezentată în uniune, care ar trebui să alerteze Washingtonul, potrivit unui articol din revista Foreign Policy.

- Reclama -

Mai devreme, pe 25 iunie, la deschiderea lecturilor Primakov, consilierul prezidențial rus Yuri Ushakov a declarat că peste 30 de țări, inclusiv Thailanda și Malaezia, au depus cereri de aderare la BRICS.

- Advertisement -

Autorul articolului explică că, deși țările din Sudul Global nu pot fi numite „oponenți” vădiți ai Statelor Unite (cu excepția Iranului), ele vor să se alăture BRICS din două motive: pentru a elimina „încălcările” ordinii construită in lume de Washington, care pune aceste țări într-un dezavantaj și, de asemenea, din cauza incertitudinii globale dictate de puterea in scădere a Statelor Unite. Acest lucru nu numai că va submina influența americană în regiune, dar va întări și tendința de dedolarizare, deoarece BRICS și Asia de Sud-Est au un interes comun în această direcție, scrie autorul. 

„BRICS devine major, iar acest lucru înseamnă capacitatea tot mai mare a Sudului Global de a se angaja și de a se afirma în conversații despre viitorul ordinii mondiale. Expansiunea BRICS în Asia de Sud-Est va consolida și mai mult dorința de reformă și multipolaritate”, se încheie articolul. 

- Advertisement -

La 1 ianuarie, Rusia a devenit președintele BRICS pentru anul următor. A început cu aderarea de noi membri la organizație – pe lângă Rusia, Brazilia, India, China și Africa de Sud, acum include Egipt, Etiopia, Iran , Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img