spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeFMI: PIB-ul Rusiei va crește anul acesta cu 0,3%

FMI: PIB-ul Rusiei va crește anul acesta cu 0,3%

-

Conform previziunilor Fondului Monetar Internațional, Produsul Intern Brut al Rusiei va înregistra o creștere de 0,3%. Inițial, analiștii prognozaseră o contracție de 2,3% a economiei.

Prognoza privind ritmul de creștere a PIB-ului în 2023 a fost revizuită în sus, până la 2,9%, în condițiile în care anul trecut, acest indicator a fost de 3,4%. Cifra prognozată acum de FMI este mai bună decât așteptările Moscovei, care a prezis o scădere PIB-ului. Pentru 2024, FMI se așteaptă ca economia Rusiei să crească cu 2,1%.

Până la începerea operațiunii speciale a Rusiei din Ucraina, FMI a anticipat că economia rusă va crește cu 2,1%, dar după aceea Fondul și-a modificat previziunile, mergând pe o scădere de 2,3%. Pentru ca ulterior să înrăutățească prognoza și să anticipeze un declin de până la 3,5%. În toamnă însă, FMI s-a răzgândit din nou și a revenit la procentul de 2,3%.

- Advertisement -

Ministerul rus al Economiei se așteaptă ca PIB-ul să scadă, în 2023, cu 0,8%, în timp ce Banca Rusiei, mai pesimistă, înclină spre o scădere situată undeva în limitele de 1-4%.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img