spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăhighlightFLUX 24 a transmis în direct de la Vatican Noaptea Ajunului Crāciunului

FLUX 24 a transmis în direct de la Vatican Noaptea Ajunului Crāciunului

-

FLUX 24 TRANSMITE ÎN DIRECT DE LA VATICAN PRIN INTERMEDIUL RADIO VATICAN ÎN LIMBA ROMÂNĂ SLUJBA DIN NOAPTEA DE AJUN. Transmisia începe la 22.30, ora României.

În solemnitatea Nașterii Domnului 2014, papa Francisc celebrează Sfânta Liturghie din Noaptea de Crăciun în bazilica Sfântul Petru începând cu ora Romei 21.30. Celebrarea euharistică este pregătită de ”Oficiul Lecturilor” din Breviarul Roman şi de celebra cântare ”Kalenda”, vestirea solemnă a Naşterii Domnului în care este cuprinsă aşteptarea universală a zilei care a adus omenirii darul mântuirii. (ins Kalenda). La 25 decembrie, solemnitatea Nașterii Domnului, la ora Romei 12.00, papa Francisc adresează Cetății și Lumii – Urbi et Orbi – tradiționalul Mesaj de Crăciun și binecuvântarea Apostolică însoțită de darul indulgenței plenare, transmite Radio Vatican în limba română.

- Advertisement -

La întâlnirea cu membrii Curiei Romane și cu angajații din instituțiile Statului Cetății Vaticanului, papa Francisc a atras atenția asupra faptului că sărbătoarea Nașterii Domnului devine o simplă tradiție socială dacă nu este pregătită, însoțită și alimentată pe plan sufletesc. Sfântul Părinte a îndemnat la pregătirea interioară ”pentru ca sfânta Naștere a Domnului să nu fie sărbătoarea consumului comercial, a aparențelor sau a cadourilor inutile, sau a risipei superflue, ci sărbătoarea bucuriei de a-l primi pe Domnul în Ieslea de Crăciun și în inimă”.Să ne închipuim – a spus papa în cuvântul său – cum s-ar schimba lumea noastră dacă fiecare dintre noi ar începe imediat și aici să aibă grijă cu seriozitate și generozitate de raportul său cu Dumnezeu și cu aproapele”, ”dacă l-am vedea pe celălalt, mai ales pe cel nevoiaș, cu ochii bunătății și blândeții, așa cum Dumnezeu ne privește pe noi, ne așteaptă și ne iartă; dacă am găsi în smerenie forța și tezaurul nostru”. De multe ori, ne este teamă de blândețe, ne este teamă de smerenie”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img