Florian Coldea va preda și la Universitatea unde și-a dat Kovesi controversatul doctorat

0
153

Fostul prim-adjunct al şefului SRI, generalul (în rezervă) Florian Coldea, va vorbi cu studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara despre Securitate Globală. Florian Coldea, care este angajat cu contract civil la Academia Națională de Informații și este profesor asociat la Unviersitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca va preda și la Universitatea de Vest din Timișoara, conform evz.ro.

Robert Reisz, decanul Facultății de Științe Politice din UVT a confirmat pentru sursa citată că „am început de anul acesta un program de masterat în Studii de Securitate Globală, iar aici ne-am străduit să invităm experți care să completeze cursurile cu o serie de conferințe. În această logică l-am invitat și pe generalul Coldea, care are, indiscutabil, o mare experiență în domeniu”.

Universitatea de Vest din Timișoara este condusă de rectorul Marilen Pirtea, care este și deputat PNL. La UVT și-a luat doctoratul și Laura Codruța Kovesi, șefa DNA. Despre teza acesteia, o comisie de experți a CNATDCU a stabilit că este plagiată în proporție de 4%, prea puțin pentru a se justifica retragerea titlului de doctor. Florian Coldea a participat la susținerea tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi.