spot_img
-0.2 C
București
luni, noiembrie 18, 2024
AcasăAnalizeFlorian Bichir: Am fost la Nucșoara. Dacă aș fi putut să urlu...

Florian Bichir: Am fost la Nucșoara. Dacă aș fi putut să urlu pe ulițe, așa aș fi făcut. Să mă aud până în Munții Muscelului

-

- Reclama -

Am fost la Nucșoara, să aducem un semn de respect simbolic pentru ceea ce a însemnat Elisabeta Rizea și întreaga rezistență a Argeșului, din anii 49 – 58. Sunt revoltat de ceea ce am găsit acolo, căci ar trebui să le fie rușine tuturor guvernelor ce s-au perindat din 1990 încoace și n-au făcut nimic pentru a ține viu spiritul luptătorilor anticomuniști din Nucșoara. Pentru ei, lupta anti-comunistă însemna lupta pentru libertate, pentru proprietate, pentru tradiție și, deloc în ultimul rând, pentru religie, a scris pe facebook Florian Bichir, candidat la Senat din partea PMP în județul Argeș.

- Reclama -

POSTAREA LUI FLORIAN BICHIR:

- Advertisement -

Dacă aș fi putut să urlu pe ulițe, așa aș fi făcut. Să mă aud până în Munții Muscelului, prin codrii care au mai rămas netăiați și să trezesc nepăsarea sătenilor Elisabetei Rizea față de tot ce a însemnat cea mai îndelungată rezistență anti-comunistă cu arma în mână, din toată Europa. Rezistența din munții României s-a dus până la sfârșitul anilor 70. În 89, am răsturnat regimul comunist și acum? Ne lăsăm duși cu zăhărelul de neo-marxiști și moștenitorii partidului comunist. Tolerăm politica anti-creștină doar pentru că e la modă prin Europa și peste Ocean și uităm mâinile crăpate ale bunicilor care ne învățau să ne facem cruce.Am fost la Nucșoara, să aducem un semn de respect simbolic pentru ceea ce a însemnat Elisabeta Rizea și întreaga rezistență a Argeșului, din anii 49 – 58. Sunt revoltat de ceea ce am găsit acolo, căci ar trebui să le fie rușine tuturor guvernelor ce s-au perindat din 1990 încoace și n-au făcut nimic pentru a ține viu spiritul luptătorilor anticomuniști din Nucșoara. Pentru ei, lupta anti-comunistă însemna lupta pentru libertate, pentru proprietate, pentru tradiție și, deloc în ultimul rând, pentru religie. Elisabeta Rizea a trecut la cele veșnice în 2003. Nu și-a putut vedea împlinit visul de a avea acolo, în Nucșoara, un muzeu al luptei anticomuniste. Casa ei este degradată, deși demersurile pentru a o transforma în casă memorială au fost începute de strănepotul Elisabetei Rizea. Nu cred că eforturile de restaurare și întreținere a unei case muzeu ar fi imposibil de susținut de către autoritățile argeșene, dacă s-ar dori acest lucru. Cred însă că se dorește ștergerea memoriei durerii îndurate pentru libertate și pentru credință, căci fără memorie, tinerii sunt mult mai ușor de manipulat.Am fost impreuna cu echipa PMP Argeș formată din președintele Cornel Catalin Bulf, primul pe lista de candidați pentru Camera Deputaților și Eduard Stefan Dima, locul 2, și am aprins o lumânare la mormintele Elisabetei și lui Gheorghe Rizea, la al preotului Ion Drăgoi, executat la Jilava, în 1959. E foarte puțin, e doar un gest simbolic că nu i-am uitat. Câtă vreme autoritățile nu mișcă un deget, poate că dacă fiecare trecător prin Nucșoara ar face măcar acest gest, lumina ar ajunge la ei, așa cum au ajuns sufletele lor de martiri la Dumnezeu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img