Fiul unui fost președinte moldovean, reținut la mănăstire

0

Fostul deputat moldovean Chiril Lucinschi, fiul fostului președinte moldovean Petru Lucinschi, a fost reținut joi la Mănăstirea Suruceni. ”Este adevărat, dânsul era la slujba oficiată cu prilejul Înălțării Domnului. Procurorii au așteptat până el a ieșit din mănăstire, și abia după asta au început măsurile procesual penale”, a declarat Viorel Morari.șeful Procuraturii Anticorupție de la Chișinău, transmite deschide.md

Informaţiile acumulate indică asupra bănuielii rezonabile că numitul, împreună cu trei persoane interpuse, ar fi comis spălare de bani în proporţii deosebit de mari, infracţiune ce prevede, pentru persoanele declarate vinovate de instanţă, până la 10 ani de închisoare.

În prezent, fostul deputat este cercetat şi pentru încălcarea regimului juridic de declarare a averii, pe motiv că în declaraţia sa de avere a tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii, despre care se presupune că ar fi fost implicată în frauda bancară.

Un alt fiu al lui Petru Lucinschi este judecat la București în dosarul în care apare și ginerele fostului președinte Traian Băsescu.