Fiul unui fost președinte al Moldovei, reținut de DNA

0
636

Sergiu, unul din cei doi fii ai fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinshi, a fost reținut luni noaptea de DNA într-un dosar de șantaj și trafic de influență. Sergiu Lucinschi ar fi cerut 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 și martie 2015, conform B1 TV. El  va fi prezentat Tribunalului cu mandat de arestare pentru 30 de zile.

Procurorii DNA au efectuat luni seară percheziții la locuința lui Sergiu Lucinschi din zona Voluntari-Pipera din Capitală.

COMUNICATUL DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-martie 2015, de către suspectul LUCINSCHI SERGIU, om de afaceri.

În cursul zilei de 30 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, a fost efectuată percheziție domiciliară la o locație situată în județul Ilfov.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

9-021

Fostul președinte moldovean, Petru Lucinschi (foto) are doi fii. Chiril și Sergiu. Chiril este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea PLDM condus de Vlad Filat.

Chiril Lucinschi junior este și apropiat de actualul presedinte al Partidului Democrat, Marian Lupu. Chiril Lucinschi si-a creat propriul trust media, care include televiziunile TV7, MuzTV, MediaSatelit si THT – Bravo. El a condus oficial televiziunea TV7 pana in anul 2009, cand a parasit pozitia de presedinte al consiliului de directori, fara insa a renunta la controlul informal exercitat asupra acestei institutii media. Decizia formala a lui Chiril Lucinschi este motivata de implicarea in politica.

Chiril Lucinschi si-a cladit afacerile pe scheletul relatiilor tatalui sau. Petru Lucinschi a fost ultimul secretar responsabil cu ideologia din cadrul Uniunii Sovietice. El i-a inmanat personal fostului presedinte al Rusiei Boris Eltin cheia Kremlinului. De asemenea, el figureaza pe post de personaj principal in cartea „Banii negri ai Kremlinului”, un adevarat bestseller in Rusia. Cartea vorbeste despre modul in care ar fi fost deturnate fonduri fabuloase care se aflau la dispozitia liderilor fostului URSS. La fel ca si in cazul lui Oleg Voronin, presa de la Chisinau a scris ca Chiril Lucinschi era un pasionat al jocurilor de noroc si ca ar fi pierdut la cazinou, intr-o singura noapte, 500.000 de dolari.

Chiril Lucinschi are o vila impresionanta la Miami Beach, evaluata la cel putin un milion de dolari americani. Vecina sa este celebra Ala Pugaciova, starul muzicii usoare rusesti, care a declarat ca, pe langa vila lui Lucinschi, propria vila pare o cocioaba. Analistul politic Octavian Sergentu spune: „Chiril Lucinschi a fost rasfatatul familiei si are o adevarata pasiune pentru media. Cultiva relatii de prietenie cu multi jurnalisti, de aceea are o imagine mai buna decat a altor oligarhi”.