Firmele PSD au căpușat Olimpiadele naționale LEGĂTURA CU UN FOST MINISTRU

0
635

Aproape 1.000 de elevi care au participat la trei olimpiade naţionale la Cluj-Napoca au fost cazaţi la hoteluri de trei şi patru stele, unele dintre acestea administrate de firme apropiate PSD, scrie Monitorul de Cluj.
Cluj-Napoca a găzduit în 2014 și 2015 trei olimpiade şcolare naţionale. În ambii ani, elevii au fost cazaţi la hoteluri de trei şi patru stele, în urma unui parteneriat „negociat” de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj cu agenţia de turism Alis Holidays.Întâmplător, desigur, șeful IȘJ, Valentin Cuibus, este unul dintre liderii PSD Cluj.

Alis Holidays Cluj aparţine Alis Group din Cluj, o firmă apropiată a PSD, al cărei nume a apărut în scandalurile privind atribuirea unor trase pentru transportul public de persoane în județ. Unul dintre șefii firmei Alis Group este Alin Popovici, vicepreşedinte al PSD Cluj.
Hotelurile Belvedere şi Sport sunt ale societății Unita Turism, un mare lanț hotelier (deţine 19 unităţi de cazare în mai multe oraşe din ţară), legat tot de PSD. Spre exemplu, deputatul clujean, fostul ministru Aurelia Cristea (foto) a fost în perioada septembrie 2004 – octombrie 2005 director comercial al Unita Turism Holding Timişoara.De asemenea, Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj, a fost director al Unita Asigurări Cluj, firmă care face parte tot din grupul Unita, mai scrie Monitorul de Cluj.