Firma televiziunii de casă a șefei DNA și a propagandei ruse ar putea primi o amendă record

0
125
Compania de cablu RCS&RDS, care se află în plin proces de pregătire pentru listarea în luna mai la Bursa de Valori Bucureşti, şi-a informat acţionarii, în raportul pe anul 2016 – publicat recent, că în urma unui litigiu mai vechi cu grupul Telekom România operatorul riscă să fie sancţionat cu o amendă de până la 5% din cifra de afaceri (peste 100 mil. lei) de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), scrie Ziarul Financiar.
Digi 24, televiziunea grupului RCS&RDS, este principalul organ de propagandă preferat de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și de propaganda rusă.
 
Contactaţi de ZF, reprezentanţii ANCOM au confirmat că posibilitatea sancţionării companiei există, însă cuantumul amenzii ar putea ajunge la cel mult 30.000 de lei pe zi.
„În 2013, ANCOM a dispus să intrăm în negocieri cu Telekom România pentru a semna un acord de interconectare în nişte termeni stabiliţi de ANCOM. Am atacat această decizie în toate instanţele, însă decizia ANCOM a fost menţinută inclusiv de Curtea Supremă. Deşi am continuat să negociem cu Telekom pe durata proceselor, un acord nu a fost semnat iar Telekom nu a reiniţiat negocierile după sentinţa Curţii Supreme. În aceste condiţii există riscul ca ANCOM să constate că am încălcat decizia iniţială, ceea ce ne-ar putea aduce o sancţiune de până la 5% din cifra de afaceri din anul anterior deciziei“, conform datelor din raportul RCS&RDS pe anul 2016.