Procurorii DNA au efectuat mirecuri percheziții la CJ Iași faptele cercetate fiind legate de acordarea unui contract, prin procedura “cerere de ofertă”, societăţii Laser Co SRL Iaşi.

Contractul, în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi, semnat în 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere şi avea durata maximă de execuţie de trei luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din contravaloarea serviciilor rămase de executat, au precizat sursele citate.

Suma ar fi fost achitată firmei, iar procesul verbal de recepţie ar fi consemnat că totul este în regulă calitativ şi cantitativ, deşi în cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunoştinţă lui Cristian Adomniţei.

Preşedintele CJ Iaşi ar fi fost însă nemulţumit de constatările auditului intern şi ar fi ameninţat că “va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoştinţa publicului şi în presă”, au arătat sursele citate.

Acţionarii firmei Laser Co SRL sunt Elena şi Gabriel Popa, finii primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita (PSD).

Soţii Letiţia şi Gabriel Popa sunt finii de cununie ai actualului primar al municipiului Iaşi, de numele lor fiind legat scandalul brandului Copou, arată BZI.ro. Soţii Popa au încercat să înregistreze la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) brandul Copou, cererea lor fiind într-un final respinsă. Pe vremea când Gheorghe Nichita era directorul fostei regii de apă a judeţului, soţii Popa au obţinut contracte generoase cu această societate, de peste zece miliarde de lei vechi. Banii i-au atras pe soţii Popa şi în derularea unui contract cu o instituţie condusă de unul din aliaţii politici de conjuctura ai nasului Nichita, liberalul Cristian Adomnitei, scrie 7 est din Iași.

Primaria Iasi a tiparit in 2004, dupa ce Gheorghe Nichita s-a instalat in Palatul Roznovanu, un album de doar 16 pagini, intr-un tiraj de 1.750 de exemplare, cu un pret uluitor: aproape 500.000 lei bucata. Firma care a editat albumul “Vino sa-mi cunosti orasul” este a finului primarului PSD Gheorghe Nichita, Gabriel Popa. “Lucrarea” a fost incredintata fara nici o licitatie firmei Laser Co, patronata de Gabriel Popa.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?