spot_img
31 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasămediuFirma cumnatului lui Ponta a început să plătească penalizări din cauza nerespectării...

Firma cumnatului lui Ponta a început să plătească penalizări din cauza nerespectării contractului de la Comarnic

-

Asocierea SC Euroconstruct Trading 98-SC Grossman Engineering Group, executantul lucrărilor de canalizare de la Comarnic ce face obiectul unei anchete a DNA, începe să plătească penalităţi de 0,1% pe zi din valoarea contractului întrucât a expirat termenul la care lucrările ar fi trebuit terminate, transmite Mediafax.

- Reclama -

Asocierea SC Euroconstruct Trading 98 SRL- SC Grossmann Engineering Group SRL, care a câştigat licitaţia pentru extinderea reţelei de canalizare a oraşului Comarnic din fonduri europene, a depăşit din nou termenul de finalizare a lucrărilor, stabilit, în urma unei prelungiri a contractului, pentru data de 5 martie 2015, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX Dumitru Pantea, directorul general al Hidro Prahova, firma la care acţionar este Consiliul Judeţean Prahova şi care derulează proiectul european, transmite corespondentul MEDIAFAX.

- Advertisement -

În acest context, Pantea a spus că, începând de vineri, constructorii trebuie să plătească, potrivit contractului, penalităţi de 0,1 la sută pe zi din valoarea totală a lucrărilor, dar suma penalităţilor nu poate depăşi un milion de euro.

„Am demarat procedurile de reziliere, sunt acum în penalităţi. Conform contractului, penalităţile sunt de 0,1 la sută (pe zi – n.r.) din valoarea totală a contractului, dar nu mai mult de un milion de euro” a spus Dumitru Pantea.

- Advertisement -

Întrebat dacă în ultima perioadă, de când a început ancheta procurorilor anticorupţie care vizează deturnarea de fonduri europene din contractul pentru canalizarea de la Comarnic, a fost contactat de către reprezentanţi ai constructorului, directorul Hidro Prahova a răspuns afirmativ, precizând că a fost contactat pentru a discuta despre prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor.

„Probabil vom prelungi dacă se angajează că lucrează, nu ştiu, să vedem, încă suntem în discuţii. Dar deocamdată ei sunt în penalităţi. (…) Noi ne-am luat toate măsurile ca să-i executăm”, a adăugat Pantea.

Acesta a precizat că SC Grossmann Engineering Group SRL nu mai este liderul asocierii care a câştigat contractul pentru canalizarea de la Comarnic şi că lider de asociere este acum SC Euroconstruct Trading 98.

„Se face un inventar al lucrărilor executate, al lucrărilor de executat, dacă ei îşi asumă răspunderea, pentru că s-a schimbat liderul de echipă, nu mai este Grossmann, este Euroconstructul, dacă noul lider de echipă se angajează că va termina lucrările într-un termen «de», atunci vom continua cu ei. Dacă nu, vom rezilia contractul. Dacă în 30 de zile noul lider nu se angajează că va demara lucrările, atunci reziliem contractul”, a mai spus directorul general al SC Hidro Prahova, beneficiar al contractului.

Totodată, Dumitru Pantea a precizat că pe organizarea de şantier de la Comarnic constructorii nu mai au curent electric, ci doar alimentare cu apă.

Este pentru a doua oară când asocierea SC Euroconstruct Trading 98 SRL- SC Grossmann Engineering Group SRL depăşeşte termenul prevăzut în contract pentru finalizarea lucrărilor de extindere a canalizării de la Comarnic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img