spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
Acasă#tragediebalsFirma care are grijă de instalațiile electrice de la Balș are și...

Firma care are grijă de instalațiile electrice de la Balș are și prizele de la Cotroceni

-

Instalațiile electrice de la Institutul Național de Boli Infecțioase„Matei Balș”, unde a izbucnit un incendiu soldat cu decesul a opt persoane, sunt verificate și întreținute lunar de firma Nec Pro Logistic din București, transmite Radio Europa Liberă.

În februarie 2020, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” a semnat un contract cu societatea Nec Pro Logistic pentru „Servicii lunare de mentenanță instalații electrice exterioare și interioare și servicii anuale”. Contractul a fost atribuit prin încredințare directă pentru o valoare anuală de 120.000 de lei și, potrivit platformei de licitații publice SICAP, se va încheia în ianuarie 2022.

- Advertisement -

e alte firme mai are administratorul

Răsvan Ciprian Neagu mai este implicat în alte trei societăți comerciale:

  • co-acționar în SRL-ul Arbifier Connect din Giurgiu. Aici este partener cu Alexandru Rențea. Firma nu a raportat o cifră de afaceri în 2019;
  • co-acționar în firma Nec Instalații SRL. Aici este partener cu Petru Ioan Împușcatu. Cel din urmă este acționar și administrator în societatea ACIM SA. ACIM apare printre societățile controlate de afaceriștii Ovidiu Semenescu şi Costin Berevoianu care, potrivit DNA, ar fi primit contracte fictive de la Apa Nova, furnizorul de apă-canal din București, în schimbul intervenției celor doi la Primăria Generală și în Consiliul General al Municipiului București.
  • co-acționar în firma Led Expert Solutions SRL, alături de Elena Mirela Neagu;

Contactat de Buletin de București, un reprezentant al Nec Pro Logistic a declarat că instalația electrică a fost verificată, că era în stare bună și că a făcut recomandări să nu se folosească aparate de încălzire pentru a nu se solicita excesiv rețeaua. Acesta a mai declarat că firma sa este omologată și are specialiști în domeniu.

- Advertisement -

Contractele cu ”Matei Balș”

Nec Pro Logistic nu a avut doar contracte de mentenanță a instalațiilor electrice interioare la ”Matei Balș”. În ultimii doi ani, între unitatea sanitară și firma din București au mai fost încheiate următoarele contracte:

  • mai 2020 – contractul de ”Lucrări de construcție și montaj lift exterior”, cu o valoare de 260.000 de lei.
  • ianuarie 2019 – contractul „Servicii lunare de mentenanță rețea exterioară distribuție apa rece/caldă și de încălzire”, cu o valoare de peste 120.000 de lei;
  • februarie 2020 – contractul ”Servicii de întreținere și reparații sistem BMS (n.r. – sistem de management al unui imobil) aferent clădire Laboratoare”. Valoarea contractului a fost de 110.000 de lei;
  • februarie 2020 – contractul de „Servicii lunare de mentenanță rețea exterioară distribuție apa rece/calda și de încălzire”;
  • februarie 2020 – contractul ”Servicii de întreținere ți reparații la instalații apă și canalizare interioare”.

De menționat că ultimele trei contracte au fost semnate în data de 5 februarie 2020 și au încheiate prin atribuire directă.

Firma verifică și instalația electrică și de la Cotroceni

Nec Pro Logistic are contracte cu mai multe instituții publice. Printre acestea menționăm Poliția de Frontieră (asigura instalația electrică la sediul general al inspectoratului), Registrul Comerțului – aflat în subordinea Ministerului Justiției și Administrația Prezidențială.

Valoarea contractului încheiat în 16 ianuarie 2020 cu Administrația Prezidențială a fost de 35.000 de lei și a fost dat prin încredințare directă. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img