Firea: Ponta a fost un copil răsfățat al PSD, acum lucrează pentru adversari

0
71
A campaign staff gives advice to Romania's Prime Minister Victor Ponta during a TV debate with Klaus Iohannis (not in pictured), an ethnic German mayor backed by two right wing parties, in Bucharest November 12, 2014. Leftist Ponta is widely expected to win the presidential election in a November 16 run-off vote against Iohannis trumpeting his record of easing austerity and cutting some taxes in his two years in office. REUTERS/Robert Ghement/Pool (ROMANIA - Tags: POLITICS ELECTIONS) - RTR4DXSA

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că fostul premier Victor Ponta a fost un copil răsfățat al PSD și că și-ar dori foarte mult ca acesta să redevină un om de echipă, „de construcție”.

„Aș spune un lucru, și poate e o sintagmă care va fi întoarsă pe toate fețele, dar o spun chiar din suflet, o spun prietenește, a fost un copil răsfățat al PSD și pe bună dreptate, pentru că are calități reale, și umane, și politice, și aș vrea să înțeleagă că acest partid i-a oferit maximum din cât se poate oferi, prin prismă politică, din partea unei formațiuni, a unei echipe dificile — fiind, totuși, cel mai important partid politic din România — pentru unul dintre lideri. Și el, la rândul lui, sunt convinsă că va conștientiza că are anumite responsabilități și că trebuie să fie alături de noi. Niciodată, din punctul meu de vedere, cred că nu va fi mai apreciat în afara PSD decât o facem noi în echipă, în familie. Aici, întotdeauna, va avea locul său, un loc important. (…) Eu aștept ca în perioada următoare să devină puțin mai dornic de colaborare cu noi, să aibă o relație mult mai bună cu președintele actual al partidului, Liviu Dragnea, care a fost ales statutar”, a precizat Firea, pentru Antena 3.

Primarul general, care este și vicepreședinte al PSD, a subliniat că Victor Ponta a beneficiat de toată prețuirea colegilor de partid. Ea a adăugat însă că în momentul de față fostul premier îi ajută pe adversarii PSD, dându-le muniție.