Firea: Nu aş vrea să se speculeze că sunt supărată pe PSD că nu a negociat destul de bine cu Victor Ponta şi iată acum în ce situaţie suntem să ne duelăm între noi şi pasămite voi candida independent

0
48

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că nu mai candidează la Primăria Capitalei dacă pe flancul de centru-stânga este un candidat mai bun decât ea, însă a menţionat că, din toate studiile de până în prezent, ea şi preşedintele Klaus Iohannis se situează pe primele locuri în încrederea românilor.

„În această seară, în faţa dumneavoastră, anunţ că nu mai candidez la Primăria Capitalei dacă pe flancul de centru şi centru-stânga domnii despre care vorbim în această seară au un procentaj mult mai are decât mine, dar din toate studiile pe care le avem până în acest moment, realizate cu toate casele de sondare a opiniei publice, eu şi preşedintele României, Klaus Iohannis, de patru ani suntem pe rând ori numărul 1 ori numărul 2 în încrederea populaţiei, deci în încrederea românilor. Nu avea ce să se schimbe în ultima săptămână. (…) Eu nu mă ţin de scaun, nu m-am născut primar general. (…) Dacă PSD sau o alianţă formată din partide de stânga şi centru-stânga au un candidat mai bun decât mine, în sensul de validare a publicului din municipiul Bucureşti, eu nu mă ţin de scaun”, a spus Firea, marţi, la Antena 3.

Ea a menţionat că nu este „niciun fel de ameninţare voalată”.

Nu e niciun fel de şantaj politic şi nici nu aş vrea să se speculeze că Gabriela Firea este supărată pe PSD că nu a negociat destul de bine cu Victor Ponta şi iată acum în ce situaţie suntem să ne duelăm între noi şi pasămite voi candida independent. (…) Nu, eu spun foarte clar, eu sunt un om de echipă. Dacă echipa noastră de stânga şi centru-stânga găseşte un candidat mai valabil decât mine (…), eu îi strâng mâna, îi fac şi campanie (…), îl ajut şi să meargă în faţa electoratului, dar a ne face de râs, practic, în faţa alegătorilor venind cu 2-3-4-5 formule cu trei luni înainte de alegeri, cu o lună înainte de depunerea candidaturilor (…) nu cred că arată seriozitate”, a declarat Firea.