Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că pe unii îi deranjează că au fost alocaţi trei milioane de euro din bugetul Capitalei pentru Catedrala Neamului, în timp ce anul trecut au rămas necheltuiţi 200 de milioane de euro, iar alte 10 milioane de euro au fost alocaţi unor case de avocatură „alese pe sprânceană”, în condiţiile în care Primăria are o Direcţie juridică „foarte bine dotată”, transmite News.ro.
Gabriela Firea a explicat, sâmbătă seară, la Antena 3, că Primăria Capitalei a acordat 15 milioane de lei pentru construirea Catedralei Neamului, în condiţiile în care Patriarhia avea nevoie de 60 de milioane de lei. Ea a precizat că nu a reuşit să îi convingă pe toţi consilierii să voteze în favoarea acestei hotărâri, deşi a invocat argumentul naţional.
Ea a mai arătat că investiţiile în spitale nu exclud alocarea unor sume pentru finalizarea Catedralei Neamului şi a precizat că anul trecut au rămas necheltuiţi 200 de milioane de euro din bugetul Capitalei.
„Asta nu înseamnă că în paralel nu poate fi acordată o sumă, repet mică, comparativ cu bugetul Capitalei, pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului. Anul trecut au rămas în vistieria Primăriei Capitalei 200 de milioane de euro pentru că nu au fost în stare să cheltuie aceşti bani deoarece trebuie proeicte, trebuie să respecţi toată birocraţia care este valabilă şi în România şi în Occident, proiecte tehnice, caiete de sarcini, studii de fezabilitate, să urmăreşti proiectele, au rămas necheltuiţi bani foarte mulţi, care ar fi însemnat dezvoltare pentru Bucureşti, rezolvarea problemei traficului, rezolvarea absenţei parcărilor, fluidizării traficului, dotărilor din spitale. Eu nu îmi propun să fiu un primar general care nu face nimic de teamă să nu fie criticat şi care să rămână cu aproximativ 200 de milioane de euro în visterie. Prefer să îi cheltuim legal şi eficient în toate domeniile”, a spus Firea.
Primarul general a mai arătat că, tot anul trecut, Primăria Capitalei a alocat 10 de milioane de euro pentru cinci case de avocatură, în condiţiile în care are jurişti angajaţi, şi cinci milioane de euro pentru dezinsecţie şi deratizare, care se pot face „cu mult mai multe zerouri din coadă tăiate”.