spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăDezvaluiriFirea a pus la cale PRIMUL MARE TUN

Firea a pus la cale PRIMUL MARE TUN

-

Toată zona Centrului Vechi trebuie eliberată, iar familiile care locuiesc acolo să primească o alternativă locativă, întrucât clădirile din această zonă prezintă risc seismic, a declarat duminică primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

- Reclama -

Centrul Vechi din Capitală este de mai multe vreme tința mai multor rechini imobiliari, dar și a unor primari PSD, care doresc să controleze zona. Este de notorietate disputa între fostul și actualul primar al sectorului 3, Robert Negoiță și fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, pentru controlul zonei și mai ales pentru obținerea taxelor locale din zonă.

Robert Negoiță este finul Gabrielei Vrânceanu Firea.

Acum se pregătește și un mega tun imobiliar în zonă.

Scopul este scoaterea din zonă a celor care locuiesc acolo, marea majoritate cu contracte de închieriere cu Primăria, și are drept țintă acele terenuri care trebuie să devină libere de sarcini și date cui trebuie sau demolate și construcțiile date la fel cui trebuie, miza fiind de câteva zeci de milioane de euro minim, a declarat un analist imobiliar pentru FLUX 24.

De altfel, în declarația sa, Firea recunoaște că anumite clădiri trebuie demolate, dar nu spune ce se va întâmpla apoi cu terenurile.

Acestea vor fi concesionate către diferite firme deoarece Primăria va spune că nu are banii să investească acolo, e simplu, a precizat sursa citată.

„Din punctul meu de vedere, toată acea zonă va trebui să fie eliberată, este o zonă cu risc seismic, toate acele familii vor trebui să primească o alternativă locativă, să meargă în alte spații pentru ca municipalitatea să înceapă să consolideze acele clădiri, acolo unde este posibil. Nu putem să stăm să așteptăm cum trec zilele, săptămânile, lunile și, Doamne ferește, dacă se întâmplă ceva, noi abia atunci să ne facem reproșuri și să ne gândim de ce acei oameni au rămas în acele clădiri cu risc seismic. Din punctul meu de vedere, este o urgență și mă voi apleca cât de curând asupra acestei probleme”, a declarat Firea la Antena 3.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...