spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăAnalizeFirea: A fost finalizat şi va fi pus în dezbatere publică proiectul...

Firea: A fost finalizat şi va fi pus în dezbatere publică proiectul Legii prevenirii separării copilului de familie finanţat cu 50 de milioane de euro prin PNRR

-

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă că a fost finalizat şi va fi pus în dezbatere publică proiectul Legii prevenirii separării copilului de familie, asumat şi finanţat cu 50 de milioane de euro prin PNRR, bani care ajung pentru înfiinţarea a 150 de centre de zi. Ea afirmă că astfel se previne separarea copilului din familii cu risc, se rezolvă nevoile concrete şi se stabilesc norme clare pentru intervenţia autorităţilor în astfel de cazuri. „Separarea copilului de familie este o decizie care trebuie luată doar în ultima instanţă, după ce toate celelalte variante au fost încercate. Separarea provoacă traume pe termen lung pentru ambele părţi: copil şi familie”, subliniază Firea.

„Premieră pentru protecţia copiilor din România! Cu ajutorul a 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR, viaţa copiilor defavorizaţi se va schimba. Prevenim separarea copilului din familii cu risc şi acţionăm pentru rezolvarea nevoilor lor concrete, implicând şi comunitatea. Copiii care trăiesc în familii care se luptă pentru supravieţuire, copiii aflaţi în situaţii de risc, în pericol să abandoneze şcoala sau care sunt în medii violente trebuie ajutaţi şi sprijiniţi pentru a nu ajunge adulţi fără viitor. O ţară care nu-şi protejează copiii şi care nu le oferă şanse egale riscă să decadă chiar prin absenţa celor care o fac să progreseze: oameni pregătiţi pentru viaţă atât din punct de vedere psihic cât şi profesional”, a susţinut Firea, joi, într-o postare pe Facebook.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img