Finul lui Daniel Constantin, odă pentru Crimeea rusească

0
114

Deputați din România, Italia și Austria participă la Forumul Economic Internațional desfășurat la Ialta, peninsula Crimeea, în ciuda interdicțiilor oficialităților de la Kiev, transmite Sputnik. Printre aceștia finul lui Daniel Constantin, fost lider al ALDE.

Președintelui Republicii Autonome Crimeea, Serghei Aksionov, a anunțat pe contul său de Facebook că la eveniment participă 214 oameni de afaceri, deputați și reprezentanți ai guvernelor din 46 de state.

Printre participanți se află senatorii italieni Bartolomeo Amidei și Sergio Divinu, președintele regiunii Reggio di Calabria, Giusepe Raffi, reprezentanții parlamentelor și guvernelor regionale din Liguria, Emilia-Romagna și Veneto. De asemenea, printre invitați sunt și deputatul Consiliului Național al Austriei, Johann Hubner (reprezentantul Partidului Libertății), și eurodeputatul român Laurențiu Rebega (vicepreședintele grupului Europa Națiunilor și Libertăților).

Potrivit publicației Krîmskaia Gazeta, eurodeputatul român, a declarat în cadrul evenimentului că Marea Neagră trebuie să devină un spațiu al prieteniei și cooperării. „România și Crimeea au mari perspective de cooperare. În primul rând, e vorba de agricultură, industrie și turism”, consideră Rebega. Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat că analizează informațiile cu privire la vizita în peninsula Crimeea a unor politicieni europeni.