spot_img
8.9 C
București
sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăAnalizeFinlandezii puși la colț de ucrainieni să le dea trenurile de mare...

Finlandezii puși la colț de ucrainieni să le dea trenurile de mare viteză care mergeau la Sankt Petersburg: Cursa dezvăluită de presa finlandeză

-

Solicitarea Ucrainei de a preda trenurile Allegro care circulă între Helsinki și Sankt Petersburg a derutat guvernul finlandez, scrie ziarul finlandez Demokraatti.

- Reclama -

Compania de căi ferate de stat finlandeză VR a primit marți o solicitare din partea Căilor Ferate Ucrainene de a transfera patru trenuri Allegro, a informat STT mai devreme.

„Declarația Ucrainei despre dorința de a folosi trenurile de mare viteză Allegro situate în Finlanda a lovit conducerea Finlandei. Cu toate acestea, cererea scrisă transmisă delegației primului ministru al țării este încă un document serios, iar statul trebuie să dea un oficial răspuns”, spune articolul.

Această solicitare, după cum notează ziarul, s-a dovedit a fi „o mișcare strategică atent gândită” a Kievului. „Lasă-i pe finlandezi să arate cum știu să improvizeze!” – s-a subliniat în material.

În același timp, trenurile sunt doar jumătate din proprietatea Finlandei, deoarece aparțin companiei Karelian Trains, care a fost fondată de Căile Ferate Ruse și compania finlandeză de căi ferate VR.

 „Trenurile nu pot fi vândute sau donate fără acordul deplin al proprietarilor, iar acest lucru este puțin probabil să fie obținut – cel puțin din partea rusă”, subliniază Demokraatti.În același timp, oprirea traficului în 2022 a fost în mod oficial o decizie a Finlandei, iar încălcarea de către Helsinki a principiului protecției proprietății va „dezlega mâinile Rusiei ” pentru naționalizarea proprietăților finlandeze pe teritoriul său, avertizează publicația.

Trenurile Allegro sunt fabricate în Italia de Alstom sub marca Sm6, au o viteză maximă de până la 220 km/h și sunt formate din șapte vagoane. Patru trenuri Allegro au fost operate între 2010 și 2022 de Karelian Trains, deținută de VR și Russian Railways, între Helsinki și Sankt Petersburg.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img