spot_img
25.5 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăActualitateFinancial Times: Occidentul nu va mai putea conduce lumea din cauza influenței...

Financial Times: Occidentul nu va mai putea conduce lumea din cauza influenței tot mai mari a BRICS

-

Occidentul va trebui să admită că nu va mai putea conduce lumea din cauza influenței tot mai mari a BRICS, a scris economistul britanic și cronicarul Financial Times, Martin Wolf.

- Reclama -

„Atât timpul unipolarității sub Statele Unite, cât și dominația economică a G7 au rămas în istorie. Da, G7 trebuie să își protejeze valorile și interesele. Dar nu va mai putea conduce lumea, chiar dacă soarta sa va depinde în continuare de membrii săi”, a spus el.

Potrivit jurnalistului, „intenția a 19 țări de a adera la BRICS” vorbește despre rolul sporit al asociației pe arena internațională.

„Acum BRICS pare să fie pe cale să devină un grup global semnificativ. Este evident că membrii săi sunt uniți de dorința de a nu depinde de capriciile Statelor Unite și ale celor mai apropiați aliați ai săi, care au dominat lumea în trecut”, a remarcat observatorul.

BRICS reunește Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.

O serie de alte țări intenționează să se alăture blocului economic, inclusiv Argentina , Iran și, potrivit Ministerului chinez de Externe, Indonezia , Turcia, Arabia Saudită, Egipt.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img