spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeFinancial Times despre riscurile contraofensivei ucrainiene

Financial Times despre riscurile contraofensivei ucrainiene

-

Washingtonul împinge Kievul spre o bătălie decisivă în sudul țării, până la venirea iernii, susține cotidianul britanic Financial Times în ediția sa din 5 octombrie, relatează Izvestia.

”O adevărată catastrofă pe termen lung va fi pentru Ucraina dacă Rusia va tăia accesul Ucrainei la resursele de apă de la Mariupol la Odessa. Forța vitală a Ucrainei este accesul la Odessa, de aceea important pentru ucraineni este să ocupe o poziție ofensivă în sud, nu doar defensivă”, a explicat senatorul american Chris Murphy, citat de FT.

- Reclama -

Potrivi oficialităților, armata ucraineană trebuie ”să recucerească urgent sudul” până la venirea iernii, deoarece solul în această regiune nu a înghețat în ultimii trei ani, ceea ce înseamnă că, în curând, va fi foarte greu să angajezi acțiuni de luptă în aceste locuri.

Astfel de condiții vor îngreuna posibilitățile de manevră pentru ambele părți, dar vor oferi avantaj celor aflați în apărare, pentru că ei vor trebui să se deplaseze mai puțin, informează publicația britanică. Se precizează că Rusia și-a întărit pozițiile în sud, ceea ce face și mai dificlă ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei.

”Rușii au depus multe eforturi și au consumat mult timp pentru a-și consolida pozițiile oarecum diferit față de cum au făcut-o în est. Ei au reușit să deplaseze acolo tehnică blindată, au reușit să construiască în jur fortificații elementare”, a explicat unul dintre oficialii de rang înalt ai NATO, subliniind că, pe această direcție, Kievul va avea nevoie de efective militare considerabil mai multe.

În opinia oficialilor americani, controlul asupra celei mai mari părți a teritoriului din ”sudul țării” va avea o semnificație determinantă inclusiv din punctul de vedere al posibilelor negocieri dintre Rusia și Ucraina.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img