spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasămediuFilosoful Mihai Sora: REGRET că am investit în Iohannis atât de multă,...

Filosoful Mihai Sora: REGRET că am investit în Iohannis atât de multă, nemeritată încredere

-

Regret că am investit în acest om (N.RED- IN KLAUS IOHANNIS) atât de multă, nemeritată încredere, a scris duminica seara pe facebook filosoful Mihai Sora.

- Reclama -

19 noiembrie 2014.La Gaudeamus, președintele ales își lansează cartea „autobiografică“. Primul semn al unei fraude: o fraudă emoțională, întâi de toate, moșită în laboratoarele vicleniei observatoare. Rapid detectată de către cei care știu ce înseamnă – cu adevărat – să fii autorul unei cărți, să așterni pe hârtie cuvinte și propoziții. 19 noiembrie 2014 este ziua în care am înțeles tot ce era de înțeles, precizeaza acum filosoful.

CITITI SI:VIDEO/DEZVĂLUIRI ÎN PREMIERĂ: Cine a realizat cartea lui Klaus Iohannis?

SORAPOSTAREA LUI MIHAI SORA:

2 noiembrie 2014.
L-am votat din primul tur.
Pericolul Ponta mi se părea infinit mai grav decât orice altă scădere, inadecvare punctuală, lentoare a vorbei sau a gândului. Fiecare vot era prețios din capul locului: pentru a-i da consistență (lui: candidatului meu) în turul al doilea. Rațiunea, nu inima!, – îmi spuneam atunci. Iar acesta a fost motivul pentru care am rămas o voce singulară (și răgușită) printre mai tinerii mei prieteni, care au votat-o, în momentul acela, pe Monica Macovei.

16 noiembrie 2014.
În turul al doilea, nu mai era loc pentru șovăieli, aporii, învârtituri stilistice. „Fără Ponta“ devenise o idee simplă, igienică și salvatoare. În diaspora, mii de oameni au străbătut kilometri, au stat la cozi infernale (ca pe vremuri), în ploaie, în frig, șubreziți de munca de peste săptămână și de dorul de casă. Lor și altora rămași în țară le păsa. Oamenii aceștia chiar se temeau de minciuna, prădăciunea și tâlhăria ajunse la cârma nației.

19 noiembrie 2014.
La Gaudeamus, președintele ales își lansează cartea „autobiografică“. Primul semn al unei fraude: o fraudă emoțională, întâi de toate, moșită în laboratoarele vicleniei observatoare. Rapid detectată de către cei care știu ce înseamnă – cu adevărat – să fii autorul unei cărți, să așterni pe hârtie cuvinte și propoziții.
19 noiembrie 2014 este ziua în care am înțeles tot ce era de înțeles.

Nu regret că l-am votat: pericolul Ponta era prea mare.
Dar „Gründlichkeit“, cuvântul acesta german, mi-a jucat feste. Regret că am investit în acest om atât de multă, nemeritată încredere. Nostalgic, de bună seamă,
– cu gândul la Carol I.

Mihai Șora
București, 13 martie 2016

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img