Film concert al lui Satori la Cetatea Golubac (Golubăț), pe Clisura sârbească

0

După prima ediție a proiectului EXIT InfinitX, înregistrat pe cetatea Mogren din Budva și vizionat de peste 3 milioane de oameni de pe întregul mapamond, acest proiect va prezenta lumii și o parte din frumusețile și bogata istorie a Serbiei.

EXIT și Delegația Uniunii Europene în Serbia, vor prezenta duminică, 9 mai, de Ziua Europei, un film-concert cu participarea renumitului artist olandez Satori, înregistrat pe cetatea medievală Golubac. Această călătorie unică va fi prezentată în premieră la cel mai longeviv festival de film din acest spațiu, Festivalul belgrădean FEST, ediția a 49-a, care se va desfășura în perioada 7 – 14 mai.

InfinitX este totodată și anunțul noului album al lui Satori în producția EXIT, care va prezenta lumii muzica tradițională din Balcani într-un aranjament modern.

Cetatea Golubăț (Golubac) este o fortăreață medievală situată pe malul drept al Dunării, la 4 km în aval de orașul sârb Golubăț în defileul Dunării, în apropierea Porților de Fier. Fortăreața a fost construită în veacul al XIV-lea și este înscrisă în lista monumentelor culturale de importanţă excepţională ale Republicii Serbia.