spot_img
34.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăDezvaluiriFILIERA SIRIANĂ ÎN PSD: Partenerul de vânătoare al lui Omar Hayssam a...

FILIERA SIRIANĂ ÎN PSD: Partenerul de vânătoare al lui Omar Hayssam a ajuns secretarul Camerei Deputaților și vrea ministrul dezvoltării

-

Partenerul de vânătoare al sirianului Omar Hayssam, condamnat pentru implicarea în răpirea jurnaliștilor români în Irak, a ajuns secretar al Camerei Deputaților la propunerea PSD.

Este vorba de Marcel Ciolacu, șeful PSD Buzău.

- Advertisement -

marcel-ciolacu

Ciolacu apare pe surse ca posibil ministru al Dezvoltării în viitorul guvern PSD-ALDE.

FLUX 24 vă prezintă mai multe fotografii cu Marcel Ciolacu și Omar Hayssam la vânătoare în Buzău la începutul anilor 2000.

Scandalul apare după ce președintele Klaus Iohannis a respins propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie premier. Soțul sirian al acesteia a apărut într-o  înregistrare video prezentată în exclusivitate de FLUX 24 în 2012 la televiziunea oficială siriană susținând regimul dictatorului Bashar Al Assad și organizația teroristă Hezbollah finanțată de Iran.

Buzăul era fieful afacerilor sirianului. La aceea vreme, Omar Hayssam era membru PSD și în 2004 a fost propus să candideze la Parlament, dar candidatura a fost blocată.

Hayssam a fost un apropiat al lui Gabriel Oprea.

CITIȚI ȘI: Legăturile primejdioase între Gabriel Oprea și Omar Hayssam: 700.000 USD și un număr de mobil

În Buzău, Hayssam a fost implicat în privatizarea Foresta Nehoiu, fabrică pe care apoi a devalizat-o, vânzându-i activele – fraudă pentru care a şi fost condamnat la 3 ani de închisoare.

hayssam1

În fotografii apare  şi fostul prefect de Buzău Ion Vasile, ulterior ajuns senator PSD, a cărui fiică, fosta jurnalistă Marie-Jeanne Ion, a fost răpită în 2005 în Irak, cu concursul chiar al lui Omar Hayssam. Într-una dintre fotografii, alături de Marcel Ciolacu şi Omar Hayssam, apare şi Cornel Pitiş, fostul şef al Direcţiei Silvice Buzău (instituţia care organizase vânătoarea), ajuns şi el consilier judeţean PSD la Buzău, în 2008-2012.

La vânătorile respective a participat și ambasadorul Siriei în România.

627x0

Omar Hayssam a fost invitat și de fostul președinte Ion Iliescu în mai multe delegații oficiale în străinătate în calitate de om de afaceri.

Omar Hayssam alaturi de Ion Iliescu la intalnirea cu ambasadorii arabi din Romania.
Omar Hayssam alaturi de Ion Iliescu la intalnirea cu ambasadorii arabi din Romania.
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img