spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăAnalizeFiicele lui Putin și succesiunea la Kremlin

Fiicele lui Putin și succesiunea la Kremlin

-

Participarea celor două presupuse fiice ale lui Vladimir Putin la un forum economic la Sankt Petersburg este considerată o mișcare politică și ar putea fi un semnal despre posibilul succesor al președintelui Rusiei, transmite Radio Europa libera.

- Reclama -

La un forum economic internațional din Sankt Petersburg de la începutul acestei luni au participat mai mulți experți în economie și cercetare. Printre aceștia se numără Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova.

Katerina Tikhonova este șefa Centrului pentru Rezerva Intelectuală Națională al Universității de Stat din Moscova și a prezentat la forum noi strategii pentru stimularea investițiilor.

Maria Vorontsova este expertă în cercetare genetică. Aceasta a fost intervievată pe tema bolilor rare.

Totuși, motivul pentru care evenimentul a intrat în atenția presei nu este nici economi, nici cercetarea genetică, ci zvonurile care spun că cele două participante la forum ar fi fiicele președintelui Vladimir Putin.

Atât Putin cât și Kremlinul au refuzat în trecut să se refere la identitatea celor două femei, iar descendența lor este un secret de notorietate în Rusia.

Cele două nu au fost întrebate direct de către nimeni despre acest lucru, însă un indiciu privind identitate lor a fost dat de către moderatorul evenimentului care a prezentat-o pe Tikhonova drept „Katerina Vladimirovna”, după numele tatălui.

Spre sfârșitul discuției, moderatorul a făcut de asemenea o glumă la adresa lui Tikhonova. Ca urmare, Ministrul Justiției Konstantin Chuichenko (prezent în calitate de participant la discuție), l-a avertizat pe moderator să nu o întrerupă.

Ele sunt deja majore”, a declarat analistul politic al Kremlinului, Sergei Markov pentru RFE/RL. „Ele dețin funcții profesionale destul de serioase. Au propriile lor ambiții…. Vor să se prezinte în fața societății de elită ca personalități independente”.

Markov a mai adăugat că forumul de la Sankt Petersburg a fost locul ideal pentru acest lucru deoarece acesta e, practic, un „eveniment de familie” pentru Putin și cercul său.

Nu este un secret că Rusia este condusă de oamenii din Sankt Petersburg iar acesta este un forum major în Rusia care a fost creat de către oameni din Sankt Petersburg”, a spus el. „ Este un forum pentru elita guvernantă a Rusiei, un forum al oamenilor din Sankt Petersburg care se desfășoară la Sankt Petersburg … Deci, era logic ca membrii familiei să apară la un astfel de forum familial”. Specialiștii speculează că am putea vedea tot mai multe apariții din partea celor două, în viitor.

De ce le-ar aduce pe aceste pretinse fiice ale lui Putin la un astfel de eveniment și care e rostul lor de a vorbi în public?” a întrebat analistul Andrei Kolesnikov de la Carnegie Moscow Center. „Fie sunt folosite de lobbyiști în scopuri proprii, așa cum ar sugera apariția Katerinei Tihonova, fie s-au gândit că ar fi interesant să arate presei străine cine sunt, cum gândesc și cum arată fiicele lui Putin.”

În plus, apariția publică a fiicelor lui Putin ar putea îmbunătăți imaginea președintelui. Mulți membrii ai elitelor Rusiei au fost criticați deoarece copiii lor și alte rude au studiat sau au trăit în străinătate. Spre deosebire de aceștia, fiicele lui Putin au rămas în Rusia.

Kolesnikov a spus că acesta este un lucru bun pentru Putin. Sunt profesioniste, implicate în cariere diferite iar una dintre ele este „practic medic”. Nu este foarte clar care este profesia celeilalte fiice, dar „face ceva complicat și vorbește public despre ceva de-a face cu investițiile.

Prezența Katerinei Tikhonova la eveniment ar putea fi o strategie pentru a îmbunătăți imagine lui Kirill Dmitriev care este șeful Fondului Rus de Investiții Directe (RFDI) și este uneori menționat ca un posibil succesor al lui Putin. El și soția sa, o cunoscută figură din televiziune, Natalia Popova, sunt apropriați de Tikhonova și fostul soț al acesteia, miliardarul Kirill Shamalov. Conform mai multor surse Tikhonova și Popova au studiat împreună la facultate.

Oficial, Putin are doi copii, fiicele din căsătoria sa cu Lyudmila Putina. Maria Putina (presupusă Maria Vorontsova) s-a născut în Leningrad în aprilie 1985, iar Ecaterina Putina (presupusă Katerina Tikhonova) s-a născut în august 1986 la Dresda, în Germania de Est. Putin a refuzat să discute despre ele. Tot ce a spus este că trăiesc și lucrează în Rusia.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...