Fiica lui Trump se distanțează de tatăl său

0
111
President Donald Trump and his wife first lady Melania Trump gesture towards his daughter Ivanka and her husband Jared Kushner at his "Liberty" Inaugural Ball. REUTERS/Brian Snyder

Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, s-a distanţat în mod clar joi de tatăl său, catalogând despărţirea familiilor de imigranţi care au intrat clandestin în Statele Unite drept ”unul dintre cele mai rele momente” pe care le-a trăit de la începutul preşedinţiei lui Donald Trump, relatează AFP.

”Acesta a fost unul dintre cele mai rele momente şi pentru mine”, de la începutul preşedinţiei Trump, în ianuarie 2017, i-a răspuns ea redactorului-şef al site-ului politic Axios, Mike Allen, care i-a spus că mai mulţi dintre colegii ei de la Casa Albă au citat această măsură drept unul dintre momentele lor cele mai dificile.

”Imigraţia este un subiect extraordinar de complex, imigraţia ilegală este extraordinar de complicată”, a adăugat Ivanka Trump.

”Eu sunt fiica unei imigrante”, a continuat ea, referindu-se la mama sa, Ivana, care a crescut în ceea ce era la acea vreme Cehoslovacia.

”Însă noi trăim într-un stat de drept (…) şi ar trebui, astfel, să fim foarte atenţi să nu încurajăm comportamente care pun copii în pericolul de a fi victime ale traficului sau de a intra în ţară cu trecători sau să facă o călătorie extraordinar de dificilă singuri”, a apreciat ea.

Peste 2.500 de copii au fost despărţiţi de familiile lor, după ce au trecut ilegal frontiera, de la începutul lui mai şi până la sfârşitul lui iunie.

În faţa acestui scandal, Donald Trump a dat înapoi la sfârşitul lui iunie.