spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeFiecare a douăsprezecea persoană din Germania are o viziune de extremă dreapta....

Fiecare a douăsprezecea persoană din Germania are o viziune de extremă dreapta. 53 la sută sunt în favoarea unei reveniri la soluția națională

-

Fiecare a douăsprezecea persoană din Germania are o viziune de extremă dreapta, relevă un studiu realizat de Universitatea din Bielefeld la comanda Fundației Friedrich Ebert (FES). Aceasta din urmă este apropiată din punct de vedere politic de Partidul Social-Democrat din Germania (SPD), transmite Deutsche Welle.

- Reclama -

În prezent, între cinci și șapte la sută din toate grupele de vârstă consultate sunt în favoarea unei dictaturi, cu un singur partid puternic și un conducător pentru Germania. De două ori mai mulți oameni vor aceasta, dacă ne raportăm la o medie înregistrată de-a lungul vremii.

„Crizele sunt percepute de un număr tot mai mare de oameni ca fiind crize naționale. Iar ele îi afectează mai mult pe acei oameni care au mai puțin capital. În rândul respondenților cu venituri mai mici, unul din doi (48%) se vede afectat personal de crize, în comparație cu 27,5% dintre cei cu venituri medii și doar 14,5% dintre cei cu venituri mai mari”.

Acest lucru este însoțit în mod invariabil de o scădere a încrederii în instituțiile statului și în funcționarea democrației, chiar dacă o majoritate clară susține în continuare această formă de guvernare. Însă 38 la sută au poziții conspiraționiste, 33 la sută populiste și 29 la sută dintre oamenii consultați au atitudini etno-autoritaristo-rebele.

Studiul actual a întrebat oamenii cum ar trebui să se confrunte societatea cu numeroasele crize. Răspunsul: 53 la sută sunt în favoarea unei reveniri la soluția națională. Aceștia solicită izolarea de lumea exterioară și consideră că valorile, virtuțile și îndatoririle presupus germane sunt esențiale pentru a face față crizelor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img