spot_img
20 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeFico poate vorbi

Fico poate vorbi

-

Premierul slovac Robert Fico, rănit grav după tentativa de asasinat de miercuri, poate vorbi, dar starea este în continuare „foarte critică”, a declarat preşedintele ales a Slovaciei, Peter Pellegrini, după ce l-a vizitat la spital şi a avut un scurt dialog cu el, relatează agenţiile TASR şi EFE.

„Mi s-a permis să vorbesc cu el doar câteva minute, întrucât în starea în care se află are nevoie de calm şi odihnă”, a declarat Pellegrini, un vechi aliat al lui Fico ce a câştigat alegerile prezidenţiale din aprilie şi urmează să preia luna viitoare postul de preşedinte ocupat în prezent de liberala Zuzana Caputova.

- Advertisement -

„Orele şi zilele următoare vor fi cele mai dificile şi importante” pentru Fico, a adăugat Pellegrini, adresându-se presei la spitalul F.D. Roosevelt din oraşul Banska Bystrica, unde Fico este internat după ce un bărbat în vârstă de 71 de ani nemulţumit de politicile noului premier a tras miercuri cu un pistol asupra acestuia la ieşirea de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova.

„Şeful guvernul a trecut cu puţin pe lângă moarte, pentru că dacă gloanţele ar fi ajuns doar la câţiva centimetri de locul unde au pătruns, am fi vorbit despre alte lucruri”, a explicat preşedintele ales.

- Advertisement -

El a mai spus că a vorbit cu Fico despre cât de fericit este că a supravieţuit atacului şi i-a urat o însănătoşire grabnică. În urma unei intervenţii chirurgicale ce a durat cinci ore, medicii au reuşit să-i oprească hemoragia provocată de un glonţ care i-a străpuns stomacul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img