Ediţia 2019 a Festivalului Internaţional ”George Enescu” a fost marcată sâmbătă printr-o conferinţă de presă. Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, a explicat de ce este ”aproape imposibilă” construirea unei noi săli de concerte în centrul Bucureştiului, transmite Mediafax.

Dirijorul Lawrence Foster, fostul director artistic al festivalului din perioada 1998-2001, a vorbit sâmbătă despre felul în care manifestarea s-a dezvoltat în ultimele decenii insistând asupra modului în care Festivalul ”Enescu” a dobândit amploare naţională atât prin finanţarea primită cât şi prin programarea concertelor nu doar la Bucureşti, ci şi în alte oraşe mari din ţară. Muzicianul a amintit şi problema principală a capitalei după tot acest timp: ”Cred că se poate construi şi la Bucureşti o sală de concerte cum este nevoie”, a spus Lawrence Foster.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a vorbit în cadrul conferinţei despre ceea ce îl face să spună că ”este aproape imposibil în momentul de faţă” să se constuiască această sală fiind nevoie de 40.000 de metri pătraţi pentru construcţie, o suprafaţă care nu poate fi asigurată în centrul Bucureştiului din cauza terenurilor cu ”zeci de procese de dobândire a unor moşteniri”.

Ediţia 2019 a Festivalului Enescu îşi aşteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio şi la Sala Mică a Palatului la concerte şi recitaluri grupate în jurul a şase mari secţiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopţii”, „Recitaluri şi concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” şi „Forumul Internaţional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte şi evenimente în Piaţa Festivalului, conferinţe, lansări de discuri şi de carte, spectacole extraordinare.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?