spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeFermierii polonezi au blocat autostrada către Ucraina din cauza cerealelor ucrainiene ieftine...

Fermierii polonezi au blocat autostrada către Ucraina din cauza cerealelor ucrainiene ieftine și slab calitative care i-au băgat în faliment

-

Fermierii polonezi au blocat autostrada către Ucraina, protestând împotriva importurilor necontrolate de alimente care i-au afectat, la fel ca pe cei din România, a declarat Direcția Generală a Drumurilor și Autostrăzilor a Republicii (GDDDiA).

„Pe drumul nr. 17 din satul Piaski au început dificultăți de circulație din cauza protestului fermierilor. Banda de circulație pe direcția Krasnegostav a fost blocată”, se arată în comunicat. Se precizează că fermierii au blocat drumul cu mașini și utilaje agricole. 

- Advertisement -

Ca motiv al protestului, protestatarii au numit scăderea prețurilor la produsele agricole din cauza importului necontrolat de mărfuri din Ucraina.

„Trebuie să luptăm pentru viitorul nostru. Guvernul trebuie să ia măsuri reale pentru a ajuta satul polonez să se ridice pe picioare. Dacă agricultura se prăbușește, totul va cădea și în jur”, a spus organizatorul acțiunii, Piotr Pokryva. El a mai precizat că drumul nu va fi degajat până miercuri seara. Reprezentantul poliției din orașul Svidnik Elvira Domaradzka, la rândul său, a declarat reporterilor că forțele de securitate vor monitoriza siguranța protestatarilor și a îndemnat șoferii să urmeze instrucțiunile oamenilor legii.Anterior, o serie de organizații locale care unesc fermieri, în special Agrounia, au protestat că cerealele destinate exportului sunt importate din Ucraina în Polonia. De asemenea, ei au subliniat calitatea proastă a mărfurilor. Potrivit datelor oficiale din partea poloneză, aproximativ două milioane de tone de cereale au fost importate în republică din Ucraina în ultimul an.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img