Fondurile pentru agricultură, prevăzute în proiectul de buget al Guvernului, sunt realizabile, având în vedere că 80-90% sunt plăţi pentru fermieri subvenţionate de către Uniunea Europeană, au declarat pentru News.ro asociaţii de fermieri, care cataloghează bugetul Ministerului Agriculturii drept unul ”surprinzător de bun”.

“Dacă luăm în calcul că 80-90% din bugetul Ministerului Agriculturii sunt plăţi care într-o proporţie foarte mare sunt susţinute din bugetul Uniunii Europene şi ajung să fie rambursate, atunci bugetul poate fi unul realizabil”, a declarat preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Frânc.

El s-a arătat mulţumit de faptul că în proiectul de buget este prevăzută o alocare financiară de 70 de milioane de euro pentru susţinerea crescătorilor de animale. “Ceea ce din punctul nostru de vedere este ok, dar vom vedea cum se vor concretiza lucrurile”, a completat Frânc.

Un alt fermier mulţumit de alocarea făcută de Guvern pentru ministerul Agriculturii este consilierul din cadrul Asociaţiei Fermierilor din România (AFR), Ion Cioroianu.

“Proiectul de buget pentru agricultură este suprinzător de bun. Fondurile alocate în acest an sunt cu 83% mai mari faţă de anul trecut. Suma alocată este fantastică. Ei au promisiuni multe pe care vor să le îndeplinească: investirea în irigaţii, încurajarea legumiculturii, plata subvenţiilor la timp. (…) Bugetul este foarte bun”, a declarat Cioroianu.

El spune că s-a întâlnit cu ministrul Agriculturii, care a spus că vrea să îndeplinească toate promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală legat de agricultură. “Eu am spus că şi jumătate dintre promisiunile din campania electorală dacă vor fi îndeplinite va fi bine”, a completat Cioroianu.

Ministerul Agriculturii are cea mai mare creştere ca valoare a bugetului, la 17,3 miliarde lei, nivel cu 83,4% mai mare faţă de 2016, în principal ca urmare a efectuării în 2017 a unor plăţi din anii precedenţi şi recuperate în anul curent la buget. La acest capitol bugetar, cheltuielile sunt de 17 miliarde lei, mai mari cu 144,6% faţă de nivelul din 2016.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?