spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeFermierii germani: O pâine va costa 10 euro. Unele produse nu mai...

Fermierii germani: O pâine va costa 10 euro. Unele produse nu mai sunt în supermarketuri: uleiul de floarea soarelui, rapiță și dulceața de caise. Altele insuficiente: Muștar, făină, ulei de gătit 

-

Fermierii germani avertizează asupra creșterilor drastice ale prețului la pâine: „Prețul pâinii se poate dubla, iar o pâine poate costa până la 10 euro”, a declarat Klaus-Peter Lucht, vicepreședintele Uniunii Fermierilor din Schleswig-Holstein, pentru Bild. Motivul este creșterea bruscă a prețurilor grâului cauzată de războiul din Ucraina, scrie Ziarul Românesc din Germania.

„Unele produse pot fi chiar indisponibile permanent”, a spus vicepreședintele uniunii fermierilor, citând ca exemple uleiul de floarea soarelui și rapiță și dulceața de caise . „Războiul din Ucraina va însemna că în curând aceste produse nu vor mai fi în niciun supermarket”, a avertizat Lucht. Aceste produse provin în principal din Ucraina.

- Advertisement -

Muștar, făină, ulei de gătit – lista produselor alimentare care sunt deja insuficiente și a celor care ar putea dispărea de pe rafturile magazinelor în următoarele luni.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img