spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeFermierii francezi: La începutul războiului ni s-a spus că vom distruge Rusia...

Fermierii francezi: La începutul războiului ni s-a spus că vom distruge Rusia economic. Ei bine, războiul Rusiei în Ucraina este cel care ne distruge

-

Fermierii francezi cred că conflictul din Ucraina îi distruge, scrie New York Times.

„La începutul războiului, în 2022, ministrul nostru al Economiei Bruno Le Maire a spus că vom distruge Rusia economic. Ei bine, războiul Rusiei în Ucraina este cel care ne distruge”, a spus proprietarul fermei Fabrice Monnery.

- Advertisement -

Președintele principalului sindicat fermierilor din Franța, FNSEA, Arnaud Rousseau, a declarat publicației că nu are rost să vorbim despre metode de agricultură care ajută la conservarea mediului dacă fermierii nu își pot câștiga existența.

În Franța, protestele fermierilor au luat amploare în ultimele săptămâni. Au blocat autostrăzile cheie, blocând traficul cu tractoare, căți de fân și mormane de gunoi de grajd. Protestatarii au aruncat gunoi de grajd și deșeuri în prefecturi și clădiri administrative. Ei au cerut recunoașterea importanței activităților lor și au condamnat politicile guvernamentale în sectorul agricol, care, în opinia lor, îi fac necompetitivi.În special, fermierii s-au opus importului de produse agricole, restricțiilor privind utilizarea apei pentru irigații, creșterii costului motorinei, precum și măsurilor restrictive pentru protejarea mediului și povara financiară în creștere a producției.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img