spot_img
27.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăExterneFemeia saudită care a ieșit în public fără văl, arestată: ”Ucideți-o și...

Femeia saudită care a ieșit în public fără văl, arestată: ”Ucideți-o și aruncați-o la câini”

-

Femeia saudită care a încălcat codurile morale ale țării, ieșind în public fără văl și postându-și fotografia pe internet a fost arestată, scrie Washington Post conform RFI.

- Reclama -

Postarea a circulat prin Arabia Saudită, atrăgând amenințări și cereri de încarcerare sau chiar executarea femeii.

Pe un cont de Tweeter s-a scris: ”vrem sânge!” Pe un altul s-a scris: ”ucideți-o și aruncați-o la câini”, iar pe un altul, că execuția ar fi pedeapsa cea mai blândă.

Luni, poliția din capitala Riyadh a anunțat că au arestat-o pe femeie,  sub acuzația de „încălcare a moralei generale”.

Cu toate acestea, mulți alții au lăudat curajul ei de a sfida regulile, criticând obligația ca toate femeile din țară să fie acoperite.

În ciuda acestor coduri morale de lungă durată, o serie de  momente-cheie au avut loc în ultimul an în ce privește drepturile femeilor saudite. Pentru prima dată în istoria țării, femeile au  primit dreptul să voteze în cadrul alegerilor municipale.

Iar prințul Alwaleed bin Talal, un membru al familiei regale saudite, a postat  o scrisoare pe site-ul său în care a susținut că a venit timpul ca femeile saudite să poată conduce masini.

În Iran, un caz similar a avut loc anul trecut, implicând fotografii postate pe social media. Actrița iraniană Sadaf Taherian a trebuit să părăsească țara din cauza amenințărilor la adresa ei după ce și-a postat fotografii fără văl pe rețelele sociale. Popularul show de televiziune în care juca actrița a fost scos brusc din programul de rețelei de televiziune de stat. Apoi, guvernul iranian a denunțat-o în mod oficial pe Taherian frept „infractor„.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...