spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeFavoritul prezidențialelor franceze prins cu un presupus agent chinez

Favoritul prezidențialelor franceze prins cu un presupus agent chinez

-

Fostul ministru al economiei Emmanuel Macron, candidat la alegerile prezidențiale din Franța, s-a întâlnit vineri, la sediul său de campanie, cu familia lui Shaoyao Liu, chinezul care a fost ucis de poliție acum o săptămână, dar la această întâlnire ar fi fost prezentă încă o persoană, care, potrivit DGSI ( Direcția Generală de Securitate Internă din Franța), ar fi agent al Beijingului, conform unor surse ale ziarului Le Parisien.

Emmanuel Macron este dat favorit să o învingă în turul al prezidențialelor franceze pe Marine Le Pen.

- Advertisement -

Candidatul organizației civice „În Mișcare!” a avut o întâlnire, cu ușile închise, cu familia cetățeanului chinez împușcat mortal, în urmă cu o săptămână, într-o locuință din arondismentul 19, în timpul unei intervenții a poliției. De atunci, diaspora chineză din Paris a organizat mai multe acțiuni de protest pentru a cere să se facă dreptate în cazul acestui tată de 56 de ani.

Chiar dacă Macron a încercat să mențină discreția în legătură cu respectiva întrevedere, jurnaliștii chinezi, care s-au infiltrat în delegație, au publicat o fotografie de la întâlnire.

- Advertisement -

Astfel, printre reprezentanții a 20 de asociații care au participat la întâlnire se afla și un anume Jacques Sun, președinte de organizație, prezentat ca agent chinez într-o notă a DGSI, dezvăluie Le Parisien.

Conform serviciilor secrete franceze, ar exista o influență directă a Beijingului în manifestațiile de la Paris care au avut loc după moartea lui Shaoyao Liu.

Jacques Sun este președinte al CRAAF (Consiliul reprezentativ al asociațiilor asiatice în Franța). Asociația neagă categoric afirmațiile DGSI, asigurând că acesta se afla acolo doar „pentru a veni în ajutor unei familii foarte șocate”. Jacques Sun respinge de asemenea aceste suspiciuni, insistând că nu a fost „niciodată” angajat politic pe lângă Beijing.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img