spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăEconomieComertFarmaciile Help Net la un pas de vânzare

Farmaciile Help Net la un pas de vânzare

-

Omul de afaceri Ovidiu Buluc (71 de ani) este la un pas să vândă grupul Farmexim cu afaceri în distribuţia şi retailul farma, potrivit surselor ZF. Tranzacţia se ridică la peste 100 de milioane de euro, iar cumpărător este gigantul german Phoenix, conform aceloraşi date.

Cele două părţi au negociat în mai multe etape acest deal, însă au existat şi mai multe luni când discuţiile au fost suspendate. Acum ele au fost reluate în ultimele săptămâni, iar tranzacţia se apropie de semnare.

Farmexim este al patrulea jucător din piaţa de distribuţie de medicamente, cu afaceri de 1,8 miliarde de lei (400 mil. euro) anul trecut. Piaţa este dominată de Mediplus, cu afaceri de 4 miliarde de lei anul trecut, urmat de Farmexpert şi Fildas.

Gigantul german Phoenix ar urma să preia însă şi divizia de retail, respectiv lanţul de farmacii Help Net, conform datelor ZF. Împreună, farmaciile şi buticurile de parfumuri Beautik au avut anul trecut afaceri de peste 122 de milioane de euro.

Antreprenorul a pus bazele Farmexim, prima companie de import de medicamente în 1990. Este absolvent al Facultăţii de Comerţ Exterior în cadrul ASE. Şi-a început activitatea în 1968 în comerţul exterior, iar între 1980 şi 1990 a fost şeful serviciului din cadrul Uzinexport.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img