Fără standarde duble

0
55

Fapte, nu vorbe! Odată-n plus PSD arată că face ceea ce promite. Standardele duble în privința alimentelor vor fi aspru sancționate. Un proiect de lege în acest sens a fost inițiat de PSD și va fi supus dezbaterii și adoptării rapide în Parlament .

o Faptul că președintele PSD este principal inițiator al legii arată determinarea politică a PSD de a fi categoric atunci când e vorba de sănătatea și alimentația românilor.

o Vrem alimente în România la fel de bune ca și cele din Europa! Nu mai acceptăm să fim o piață pe care să ajungă produse de calitate inferioară…

o Orice companie care încalcă regula și aduce în țară alimente diferite în conținut decât cele originale, dar identice ca marcă și denumire, va suporta o amendă de până la 4% din cifra de afaceri.

o Abaterea este constatată și sancționată de Agenția pentru Protecția Consumatorilor, care, pentru a se achita de această responsabilitate, face investiții de peste 40 de milioane de euro în construcția și modernizarea laboratoarelor necesare.

o Proiectul de lege al PSD preia ca sancțiune exact ce propunea Comisarul European pentru Justiție și Protecția Consumatorilor,Vera Jourova – amendă de 4% din cifra de afaceri pentru firma responsabilă.

o Recent Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns la un acord privind proiectul de directivă europeană care ar urma să prevină dublul-standard al produselor în UE, precum și o serie de practici netransparente și înșelătoare în comerțul online.

o Însă această directivă europeană este de așteptat să fie adoptată, să intr-n vigoare și să devină general obligatorie în UE, începând cu 2021.

o Este meritul PSD că România va avea mult mai rapid o lege care să combată/descurajeze dublul standard alimentar și să-i protejeze pe români de practici comerciale incorecte, discriminatorii, înainte ca directivele europene s-o impună. ( Publicitate)